«Ογκώδες, κολοσσαίον, αφάνταστον εις όγκον, εις ποιόν, εις ενθουσιασμόν συνεκροτήθη χθες το αντιπολιτευτικόν συλλαλητήριον, αποτελέσαν συγκέντρωσιν της οποίας ίση δεν είχε συναπαρτισθή μέχρι τούδε εις την Ελλάδα».
Με αυτόν τον ενθουσιώδη τρόπο ξεκινούσε το εκτεταμένο ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου 1920, το οποίο αναφερόταν στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα. Απέμεναν για τις εκλογές λιγοστές ημέρες και στη συγκέντρωση κυριαρχούσε η ελιά – το σύμβολο της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης. «Κλάδοι ελαίας φέρονται εις όλων τας χείρας. Η ζήτησις είναι τοιαύτη, ώστε πολλοί μικροί επιχειρηματίαι πωλούν αντί 20 λεπτών ένα μικρόν κλαδίσκον»! Αντίστοιχα και τα συνθήματα που υποδηλώνουν την υποστήριξη διάφορων περιοχών ή επαγγελματικών κατηγοριών προς τον αντιβενιζελικό συνασπισμό: «Εληά-ελευθερία!», «Εληά και Πειραιάς!», «Εληά και τσαρούχι!», «Εληά και ξυνάρι!», «Εληά και σκούπα!».
Το φύλλο ολόκληρο ήταν αφιερωμένο στη συγκέντρωση. Ενα από τα κείμενά του αφορούσε τις αντιδράσεις: «Το χθεσινόν συλλαλητήριον κρίνεται υπό των πολιτικών αρχηγών και ρητόρων της χθες κ.κ. Ράλλη, Γούναρη και Στράτου, ως εξαιρετικώς ογκώδες και προδικάζον το αποτέλεσμα της εκλογής της προσεχούς Κυριακής. Η εντύπωσις ην εποίησεν εις τον επίσημον βενιζελισμόν το συλλαλητήριον της χθες δύναται να χαρακτηρισθή ως “οδυνηρά κατάπληξις”. […] Δύναται να γραφή πλέον σήμερον ότι αι βενιζελικαί αρχαί είχον καταληφθή από της προχθές υπό πανικού».
Οι ομιλίες των τριών ηγετών της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης δημοσιεύονταν σχεδόν ολόκληρες. Τα ζητήματα της ελευθερίας, των γεγονότων της 30ής και 31ης Ιουλίου (απόπειρα κατά Βενιζέλου, δολοφονία Δραγούμη) και του θρόνου κατείχαν κεντρική θέση σε αυτές. «Επί τρία και πλέον έτη υπό την προληπτικήν λογοκρισίαν και υπό το φραγγέλιον του στρατιωτικού νόμου εφιμώθη και ο τύπος και ο λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Ράλλης.
Ο δε Γούναρης σημείωσε: «Πράγματι ζήτημα Θρόνου δεν υπάρχει. Ο Θρόνος έχει τον νόμιμον αυτού κάτοχον. Βασιλεύς των Ελλήνων είναι ο Κωνσταντίνος…». Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Είναι αδύνατον να περιγραφή το θέαμα το οποίον δημιουργείται την στιγμήν εκείνην. Ωσάν εις την μάζαν εκείνην να διωχετεύθη ισχυρόν ηλεκτρικόν ρεύμα ανεταράχθη, εσείσθη εκ βάθρων […]».