«Στο μυαλό ενός δράστη» – Το σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει η μητέρα των τριών παιδιών

«Στο μυαλό ενός δράστη» – Το σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει η μητέρα των τριών παιδιών

Το σεμινάριο είχε τίτλο «Στο μυαλό ενός δράστη» και το παρακολούθησαν συνολικά 1.500 άτομα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν επτάμηνο κύκλο σεμιναρίων Εγκληματολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου είχε εγγραφεί την Άνοιξη του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία συνελήφθη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Το σεμινάριο είχε τίτλο «Στο μυαλό ενός δράστη» και το παρακολούθησαν συνολικά 1.500 άτομα.

Η κυρία Έφη Λαμπροπούλου, καθηγήτρια εγκληματολογίας του Παντείου και διδάσκουσα στο σεμινάριο εφαρμοσμένης εγκληματολογίας που παρακολουθούσε η μητέρα των τριών κοριτσιών, ανέφερε μιλώντας στο «Τούνελ» πως η μητέρα είχε ολοκληρώσει τον κύκλο και είχε καταθέσει την εργασία της. 

«Έχουμε μεταξύ άλλων ένα πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει το πότε θα το παρακολουθήσει. Απ’ όσο ξέρω, η μητέρα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο, έχει καταθέσει και την εργασία της, αλλά δεν ξέρω εάν έχει βαθμολογηθεί ακόμα. Εμείς αναλύουμε τις κοινωνικές συνθήκες εγκληματικότητας, τους κινδύνους θυματοποίησης και τις στρατηγικές πρόληψης. Με τέτοια ζητήματα κυρίως ασχολούμαστε σε αυτή την ενότητα ή με θέματα που έχουν σχέση με την κοινωνιολογική ανάλυση της εγκληματικότητας και τους τρόπους πρόληψής της. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Στο μυαλό ενός δράστη…» και η εν λόγω κυρία είναι ένα από τα 1500 άτομα που το έχουν παρακολουθήσει.».

Η μητέρα από την Πάτρα είχε μιλήσει στην εκπομπή για το ενδιαφέρον που είχε για την εγκληματολογία και για το μάθημα το οποίο είχε παρακολουθήσει, ωστόσο όπως ανέφερε -σε αντίθεση με την καθηγήτρια- δεν είχε προλάβει να το ολοκληρώσει.

«Είχα γραφτεί στην Πάντειο για να παρακολουθήσω εγκληματολογία. Είχε μία ενότητα: “Στο μυαλό ενός δράστη”, αλλά δεν πρόλαβα να την δουλέψω γιατί έγιναν όλα αυτά με την Τζωρτζίνα…» είχε υποστηρίξει.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή