Ρούλα Πισπιρίγκου: Επικαλέστηκε αυτοκτονικές τάσεις πριν από τη σύλληψη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επικαλέστηκε αυτοκτονικές τάσεις πριν από τη σύλληψη

Η 33χρονη ανέφερε στα στελέχη γνωστής ΜΚΟ ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως επιθυμεί να βάλει τέλος στη ζωή της

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκτονικές τάσεις ισχυρίστηκε ότι έχει η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά την επικοινωνία που είχε πρωινές ώρες χθες Δευτέρα με στελέχη μίας ΜΚΟ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, η 33χρονη ανέφερε στα στελέχη της ΜΚΟ ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως επιθυμεί να βάλει τέλος στη ζωή της. Όπως είναι λογικό, το τηλεφώνημα αυτό έθεσε τη ΜΚΟ σε συναγερμό με υπαλλήλους της να επικοινωνούν με το 1ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ζητώντας να υποβληθεί η 33χρονη σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Οι επικεφαλής του τμήματος επικοινώνησαν με την εισαγγελία Πάτρας ζητώντας να κινηθούν διαδικασίες εκούσιου εγκλεισμού της 33χρονης. Οι διαδικασίες ωστόσο πάγωσαν όταν ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αττικής καθώς η επικείμενη προσαγωγή και σύλληψη της ήταν πλέον θέμα ωρών.

Για την 33χρονη είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές καταθέσεις του ιατροδικαστή, αλλά και μιας νοσηλεύτριας που ήταν παρούσα την ημέρα του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ οι αρχές αναζητούν απαντήσεις για το πώς η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ενδεχομένως προμηθεύτηκε την κεταμίνη που φέρεται να οδήγησε στον θάνατο την κόρη της. 

Οι διάλογοι με τους αστυνομικούς 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την άφιξη της 33χρονης στη ΓΑΔΑ, η ίδια φέρεται να ρώτησε «με τι ιδιότητα» την μετέφεραν εκεί και τότε οι αστυνομικοί της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης. 

Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;

Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;

Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.

Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;

Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Η μεταφορά στη ΓΑΔΑ

Κατά τις ίδιες πηγές, η ίδια όταν ξεκίνησε, χθες, από την Πάτρα για την Αθήνα εμφανιζόταν φοβισμένη.

Έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή, ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι. Επικεντρώθηκε η συζήτηση, όχι στο παιδί της, αλλά στην δική της κατάσταση, περιγράφουν επίσης, προσθέτοντας πως ζήτησε να μιλήσει και με τον άντρα της και με την οικογένεια της αλλά δεν έγινε τελικά κάτι τέτοιο.

Έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έντονες αποδοκιμασίες, όπου έλαβε προθεσμία έως τη Δευτέρα για να απολογηθεί. 

Το διάστημα αυτό, η 33χρονη θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 7ο όροφο και με συνεχή αστυνομική παρουσία.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υπεράσπισή της

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή