Λουλούδια και κεράκια για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Λουλούδια και κεράκια για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Ηρεμία επικρατούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ έξω από το σπίτι της 33χρονης κατηγορουμένης, που βρίσκεται στην οδό Μπιζανίου, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρεμία επικρατούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ έξω από το σπίτι της 33χρονης κατηγορουμένης, που βρίσκεται στην οδό Μπιζανίου, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα. Ωστόσο, η υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας και οι λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξακολουθούν να αποτελούν κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην πόλη. Μετά την πολύωρη συγκέντρωση πολιτών την περασμένη Τετάρτη έξω από το σπίτι της 33χρονης, όταν έγινε γνωστή η σύλληψή της, χθες αποφεύχθηκαν τα σκηνικά έντασης, με την Αστυνομία να λαμβάνει διακριτικά μέτρα επιτήρησης. Παράλληλα, πολίτες που βρέθηκαν χθες στην οδό Μπιζανίου άφησαν λίγα λουλούδια στην εξώπορτα του σπιτιού, που παραμένει ερμητικά κλειστό, ενώ άλλοι άναψαν κεράκια στη μνήμη της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οσον αφορά τον πατέρα της 9χρονης, ο δικηγόρος του δήλωσε χθες ότι «δεν είναι εξαφανισμένος» και πρόσθεσε: «Είναι σοκαρισμένος. Αναμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί δημόσια».

Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν έγινε γνωστό στις 29 Ιανουαρίου ότι «έσβησε» η 9χρονη. Τότε η είδηση του θανάτου της είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, διότι ήταν το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας που «έφευγε» από τη ζωή. Λίγες ημέρες μετά διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους θανάτους και των τριών παιδιών, αλλά την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής επειδή η 9χρονη πέθανε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Στο μεταξύ, περίπου 11 μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2021, είχε φύγει από τη ζωή το δεύτερο παιδί της οικογένειας, η Ιριδα, σε ηλικία μόλις 6 μηνών και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός της είχε επέλθει συνεπεία υποπλασίας – αγενεσίας ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς – πνευμονικού οιδήματος. Και τότε η είδηση του θανάτου είχε συγκινήσει την τοπική κοινωνία, αφού ήταν το δεύτερο παιδί που «χανόταν».

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2019, είχε πεθάνει το πρώτο παιδί της οικογένειας, η Μιλένα, σε ηλικία περίπου 3,5 ετών, και ο θάνατός της είχε αποδοθεί, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σε ηπατική βλάβη που εξελίχθηκε αιφνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή