Σχολεία: Ο αριθμός διορισμών θα οριστεί τον Μάιο

Σχολεία: Ο αριθμός διορισμών θα οριστεί τον Μάιο

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή θα εκδοθεί μετά τις 20 Απριλίου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Μάιο θα καθοριστεί ο αριθμός των επόμενων διορισμών στα δημόσια σχολεία. Αυτό ανακοίνωσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), αποκλείοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του αιτήματος των φετινών πρωτοδιόριστων να μείνουν στην οργανική τους θέση μόνο για μία χρονιά.

Ειδικότερα, χθες η ΔΟΕ συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ηγεσία ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι τον Μάιο θα καθοριστεί ο αριθμός των διορισμών και θα εξαρτηθεί από τα διαθέσιμα κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή θα εκδοθεί μετά τις 20 Απριλίου, αφού τώρα «τρέχουν» οι προκηρύξεις για προσλήψεις 15.000 υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα. Επίσης, μέσα στον Αύγουστο θα είναι έτοιμοι οι πίνακες εκπαιδευτικών για να αρχίσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή θα εκδοθεί μετά τις 20 Απριλίου.

Η κ. Μακρή και ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκαν και στο αίτημα των πρωτοδιόριστων για μείωση της θητείας τους στην οργανική θέση από δύο χρόνια σε ένα. Καθώς οι νεοδιόριστοι τοποθετούνται σε δυσπρόσιτες περιοχές, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μειωθεί ο χρόνος «εκτός έδρας» λόγω και της αύξησης του κόστους διαβίωσης. «Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουμε ήδη υπηρετήσει ως αναπληρωτές από άκρη σε άκρη σε όλη την επικράτεια, με πολύ σοβαρές οικονομικές, προσωπικές και οικογενειακές συνέπειες», λένε. Το υπουργείο αντιτείνει πως η μείωση αντίκειται στην προκήρυξη του διορισμού που μιλούσε για διετία, ενώ προσθέτει ότι μία τέτοια απόφαση θα οδηγούσε σε αδικίες. Και αυτό διότι κάποιοι εκπαιδευτικοί γνωρίζοντας ότι θα ζήσουν για δύο χρόνια μακριά από την κύρια κατοικία τους, δεν υπέβαλαν αίτηση αναλογιζόμενοι το υψηλό κόστος διαβίωσης. Θα το έκαναν όμως εάν ήξεραν ότι η «εκτός έδρας» παραμονή θα ήταν μονοετής.

Ως προς την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών που θα αρχίσει, η κ. Μακρή ανέφερε ότι θα προχωρήσει καθώς ήταν προεκλογική εξαγγελία και αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.Τέλος, στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι στα ελληνικά σχολεία έχουν εγγραφεί περί τους 17.000 πρόσφυγες, και εξ αυτών παρακολουθεί το 85%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή