Σάμος: Έσβησε η φωτιά στους Bουρλιώτες

Σάμος: Έσβησε η φωτιά στους Bουρλιώτες

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ως τις 3 Απριλίου δε χορηγείται άδεια για διενέργεια οποιασδήποτε καύσης στον Ν. Σάμου ενώ θα διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι και περιπολίες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Βουρλιωτών Σάμου.

Οι επίγειες δυνάμεις της Π.Υ. Σάμου με την συνδρομή των εθελοντών πυροσβεστών έδωσαν μάχη με τις φλόγες κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς. Ιδιαίτερη ανησυχία προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν υπήρξε αναζωπύρωση ανατολικά των Βουρλιωτών πλησίον της Μονής της Βροντιανής ενώ οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι «οδηγούσαν» τη φωτιά προς το Δ/Δ Μανωλατών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημοσθένης Μπουντουράκης, η προσπάθεια που κατέβαλε το σύνολο των δυνάμεων, Πυροσβεστικής, εθελοντών, στρατού και αστυνομίας καθώς και απλών πολιτών, έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους. Επίσης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες του Νομού να μην προβούν σε καύσεις τουλάχιστον ως τη Δευτέρα ώστε να υπάρξει ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ως τις 3 Απριλίου δε χορηγείται άδεια για διενέργεια οποιασδήποτε καύσης στον Ν. Σάμου ενώ θα διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι και περιπολίες προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση της συγκεκριμένης απαγόρευσης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή