Ρούλα Πισπιρίγκου: Ρίχνει την ευθύνη στους γιατρούς

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ρίχνει την ευθύνη στους γιατρούς

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψυχρή και αμετανόητη μέχρι το τέλος παρέμεινε η Ρούλα Πισπιρίγκου, που απολογήθηκε χθες για το βαρύ κατηγορητήριο της ανακρίτριας για την αποτρόπαιη και φρικτή δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η δράστις του στυγερού εγκλήματος, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αρνήθηκε έως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και με γραπτό υπόμνημα επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε πως την ευθύνη γι’ αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, η οποία υπέβαλε στην κατηγορούμενη βροχή ερωτήσεων, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά της, ενώ σε δεκάδες ερωτήσεις που βασίστηκαν στα δεδομένα του κατηγορητηρίου απάντησε αρνητικά. Σε ερώτηση της ανακρίτριας γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο όταν πήγε με το παιδί στο Παίδων, απάντησε ότι δεν ζήτησε μονόκλινο, αλλά το παιδί ως τετραπληγικό το εδικαιούτο. Παράλληλα, για τις ερωτήσεις της αν έχει κάμερα στον θάλαμο, απάντησε ότι το έκανε διότι παλιότερα είχε πέσει θύμα κλοπής.

Επίσης, για την ψυχρότητα που επέδειξε μετά τον θάνατο του παιδιού της έδωσε την εξήγηση ότι ήταν μια χαροκαμένη μάνα, ενώ για τη φράση της «αυτά τα επεισόδια δεν είναι τίποτα, τώρα θα κάνει το μεγάλο», που είπε για την 9χρονη, όπως έχουν καταθέσει οι γιατροί, ανέφερε ότι το είπε για να είναι οι γιατροί προσεκτικοί. Κατά πληροφορίες, επίσης, μίλησε εκτενώς για τη σχέση με τον σύζυγό της, χωρίς ωστόσο να πει κάτι ποινικά αξιόλογο εις βάρος του.

Λάθος των γιατρών η χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, υποστήριξε – «Ουδέποτε χορηγήθηκε η ουσία», απαντά το Νοσοκομείο Παίδων.

Ο ισχυρισμός της περί λάθους των γιατρών με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το «δεμένο», όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά ευρήματα και σε πάνω από 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν κατά καιρούς το άτυχο παιδί. Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σε χθεσινή ανακοίνωσή του σχετικά με τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου για ευθύνη των γιατρών στη χορήγηση κεταμίνης, έσπευσε να τονίσει ότι «ουδέποτε χορηγήθηκε στη μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

Η προφυλάκιση της 33χρονης υπήρξε ομόφωνη, με την ανακρίτρια να προτείνει την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης και να συμφωνεί μαζί της ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης. Η προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έγινε χθες το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια την αποδοκίμασαν και ορισμένοι κινήθηκαν εναντίον της με απειλητικές διαθέσεις.

Το βαρύ κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της 9χρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που δόθηκε στο παιδί από την ίδια τη μητέρα του. Η ψυχοδραστική ουσία που επέφερε τον θάνατο του παιδιού δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που λάμβανε και από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχει αποδειχθεί ότι χορηγήθηκε όταν στον θάλαμο νοσηλείας ήταν μόνο του με τη μητέρα του.

Και ενώ για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έκλεισε την πρώτη φάση των ερευνών, η Εισαγγελία Αθηνών ανέλαβε ήδη από χθες τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Η έρευνα ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου σε δύο εισαγγελείς, τους Αντώνη Ελευθεριάνο και Αποστόλη Ανδρέου, και σύμφωνα με πληροφορίες θα επισπευσθεί προκειμένου το ταχύτερο να καταλήξει σε αποτέλεσμα. Επίσης, οι έρευνες της εισαγγελίας στρέφονται ήδη και σε πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν εμπλοκή με τη μορφή ότι είτε γνώριζαν και δεν μίλησαν είτε, ειδικά για τον πατέρα, είχε υποψίες και δεν άσκησε, ως ώφειλε, τη γονική του φροντίδα για να προασπίσει τη ζωή των παιδιών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή