Ο πόλεμος στην Ουκρανία στο επίκεντρο επικοινωνίας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του

Ο πόλεμος στην Ουκρανία στο επίκεντρο επικοινωνίας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην ασφάλεια και στην σταθερότητα του ευρω-ατλαντικού χώρου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Chairman of the Joint Chiefs of Staff των ΗΠΑ, στρατηγό Μαρκ Α. Μίλεϊ είχε, σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.  

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην ασφάλεια και στην σταθερότητα του ευρω-ατλαντικού χώρου.

Έγινε αναφορά στα μέτρα που λαμβάνει το ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της ανατολικής του πτέρυγας, καθώς και στην επαύξηση της ετοιμότητας των δυνάμεών του, προκειμένου να ενισχυθεί η διάταξη και η αποτρεπτική ικανότητα της συμμαχίας.  

Παράλληλα συζητήθηκαν η προοπτική εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, η περαιτέρω αύξηση της συχνότητας και της διάρκειας κοινών δράσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα αποθέματα αμυντικού υλικού των ΗΠΑ, αλλά και το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού τους με χρήση κονδυλίων «Foreign Military Financing».  

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για τη διατήρηση και προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία συμβάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τους, με την διεξαγωγή διμερών, πολυμερών και διασυμμαχικών δράσεων επιχειρησιακής εκπαίδευσης. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή