Άρση μέτρων: Ανακοινώσεις Πλεύρη στις 11:00 – Προς «πάγωμα» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Άρση μέτρων: Ανακοινώσεις Πλεύρη στις 11:00 – Προς «πάγωμα» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας ανακοινώνει στις 11 το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει το «πάγωμα» της επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού στα καταστήματα εστίασης, πιθανόν αρχής γενομένης από την Πρωτομαγιά.

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει αποκλιμάκωση», είχε επισημάνει χθες ο υπουργός στον ΣΚΑΪ. 

Επιπλέον, ένα ζήτημα που έχει εξεταστεί είναι και το τέλος στην υποχρέωση μαθητών και καθηγητών για διενέργεια self-test.

Αντίθετα, δεν αναμένονται αλλαγές σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει διαμηνύσει αρκετές φορές ο κ. Πλεύρης, τα περιοριστικά μέτρα θα επανεξεταστούν από τον Σεπτέμβριο, πάντα σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.  

Ανοίγει η πλατφόρμα για τέταρτη δόση 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό νέων ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση και οι άνω των 60 ετών θα αποκτήσουν πρόσβαση την ερχόμενη Παρασκευή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτική και δεν συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

Σημείωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, πρόσθεσε ωστόσο ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης στα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή