Σούδα: Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου επισκέφθηκε τη βάση – Συνάντηση με υπ. Άμυνας και ΑΓΕΕΘΑ

Σούδα: Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου επισκέφθηκε τη βάση – Συνάντηση με υπ. Άμυνας και ΑΓΕΕΘΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μετέβη σήμερα στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα, αποδεχόμενος πρόσκληση που έλαβε από τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, επ’ ευκαιρία επισκέψεως που πραγματοποίησε Αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών, με επικεφαλής τον Σαλούντ Καρμπαχάλ.

Σούδα: Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου επισκέφθηκε τη βάση – Συνάντηση με υπ. Άμυνας και ΑΓΕΕΘΑ-1

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, μαζί με τους ξένους επίσημους ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής) για την αποστολή και τη λειτουργία του Συμμαχικού πολυεθνικού και διακλαδικού κέντρου εκπαιδεύσεως που λειτουργεί στην Κρήτη.

Στην ομιλία που απηύθυνε ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε τη σημασία της στρατηγικής σχέσεως ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, η οποία βασίζεται σε κοινές ιστορικές και πολιτικές αξίες. Προέβη επίσης, σε σύντομη παρουσίαση της καταστάσεως ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και των υποστηρικτικών ενεργειών της χώρας μας προς την Ουκρανία, για την προάσπιση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητός της.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνέπεια στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Σημείωσε μάλιστα πως η χώρα μας καταδικάζει αναθεωρητικές και παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Σούδα: Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου επισκέφθηκε τη βάση – Συνάντηση με υπ. Άμυνας και ΑΓΕΕΘΑ-2

Στο πλαίσιο της επισκέψεως, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στη Βάση της Σούδας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή