Μάτι: Ποιοί παραπέμπονται για τη φονική πυρκαγιά

Μάτι: Ποιοί παραπέμπονται για τη φονική πυρκαγιά

Συνεχίζεται η ανάκριση για τα τότε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, για κακούργημα - Απαλλάσσονται αστυνομικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

58" χρόνος ανάγνωσης

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ομόφωνα αποφάσισε την ποινική αξιολόγηση των ευθυνών για όσους διώχθηκαν ποινικά για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 102 νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές του Συμβουλίου, ομόφωνα, έκριναν ότι η ανάκριση πρέπει να συνεχιστεί για πέντε, τότε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης που είναι κακούργημα, προκειμένου, δηλαδή να στοιχειοθετηθεί σε βάρος τους, κατηγορία βαρύτερη, από εκείνη του πλημμελήματος που είχαν ως τώρα.

Η ανάκριση θα γίνει, από τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος είχε διενεργήσει επί μακρόν, την ανακριτική έρευνα και είχε ταχθεί υπέρ της αναβάθμισης της κατηγορίας.

Παράλληλα, με το βούλευμα – απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, απαλλάσσονται των ποινικών ευθυνών 10 άτομα, αστυνομικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες στο επίπεδο των αντιδημάρχων και των στελεχών της Περιφέρειας.

Παράλληλα, παραπέμπονται σε δίκη άλλοι 13, ανάμεσα σε αυτούς η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενώ για τα υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος η έρευνα θα συνεχιστεί από τον κ. Μαρνέρη.

Το βούλευμα εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Γιώργο Κασσίμη και μέλη τις πρωτοδίκες Θεοδώρα Τραίανίδου και Νίκη Ρεβύθη. Η Θεοδώρα Τραϊανίδου ήταν και η εισηγήτρια.