Ιωάννινα: Δώρο ζωής χάρισε με το θάνατό της μία 40χρονη γυναίκα

Ιωάννινα: Δώρο ζωής χάρισε με το θάνατό της μία 40χρονη γυναίκα

Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, η δωρεά της καρδιάς σε λήπτη στην Ελλάδα

53" χρόνος ανάγνωσης

Δώρο ζωής χάρισε με τον θάνατό της μια 40χρονη γυναίκα που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, η δωρεά της καρδιάς σε λήπτη στην Ελλάδα, στο ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από την άτυχη 40χρονη που ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

«Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους συγγενείς της 40χρονης «για το ανθρώπινο μεγαλείο τους, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με τον θάνατο».

Τέλος, η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr