Καφέ κάδοι σε λαϊκές αγορές της Αττικής

Καφέ κάδοι σε λαϊκές αγορές της Αττικής

Κάδοι ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων θα τοποθετούνται από τις 26 Απριλίου σε 20 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής καθημερινά για τον επόμενο ένα μήνα, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων που προς το παρόν εφαρμόζεται σε λίγους δήμους

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάδοι ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων θα τοποθετούνται από τις 26 Απριλίου σε 20 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής καθημερινά για τον επόμενο ένα μήνα, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων που προς το παρόν εφαρμόζεται σε λίγους δήμους.

Στα συγκεκριμένα σημεία –διαφορετικά κάθε ημέρα– θα βρίσκεται «κινητό πράσινο σημείο» του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του φορέα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα των δήμων της, με μια ομάδα εκπαιδευμένων υπαλλήλων, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους πολίτες για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου, το υλικό του οποίου μπορεί να μετατραπεί σε κομπόστ και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως κομπόστ. Μάλιστα, οι υπάλληλοι που θα ενημερώσουν τους πολίτες θα τους μοιράσουν δωρεάν πιστοποιημένο κομπόστ το οποίο παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των πράσινων απορριμμάτων.

Παράλληλα, οι πολίτες θα ενημερωθούν και για τη δυνατότητα που υπάρχει να εγγραφούν σε προγράμματα ανακύκλωσης τα οποία τους επιβραβεύουν ανάλογα τις ποσότητες απορριμμάτων που ανακυκλώνουν μέσω της green card που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, ομάδα υπαλλήλων του ΕΔΣΝΑ θα ενημερώνει τους πολίτες για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Ο ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο το σύστημα Green City. Κινητές μονάδες ανακύκλωσης βρίσκονται καθημερινά σε διάφορα σημεία των δήμων που έχουν συμβληθεί και παραλαμβάνουν πολλές κατηγορίες ανακυκλώσιμων, όπως χαρτί και χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, γυαλί, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρησιμοποιημένα έλαια και λίπη καθώς και ρούχα, παπούτσια και υφάσματα. Ανάλογα με την ποσότητα των υλικών προς ανακύκλωση οι πολίτες λαμβάνουν πόντους, τους οποίους στη συνέχεια μπορούν να εξαργυρώσουν σε καταστήματα, μεταξύ των οποίων και σούπερ μάρκετ που έχουν συμβληθεί με το σύστημα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.thgreencity.gr.

Στην Περιφέρεια Αττικής λειτουργούν συνολικά 240 λαϊκές αγορές, όπου η ποσότητα των παραγόμενων οργανικών σκουπιδιών από τα φρούτα και τα λαχανικά που πετιούνται είναι πολύ μεγάλη και με αυτή την έννοια δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης «καθαρής» οργανικής ανακυκλώσιμης πρώτης ύλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή