Πουλούσαν ταχυδρομικώς ναρκωτικά στο εξωτερικό

Πουλούσαν ταχυδρομικώς ναρκωτικά στο εξωτερικό

Γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας, που έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα εστιατόριο, μια καφετέρια και ένα γυμναστήριο, είναι ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών –συμπεριλαμβανομένης κεταμίνης– και αναβολικών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας, που έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα εστιατόριο, μια καφετέρια και ένα γυμναστήριο, είναι ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών –συμπεριλαμβανομένης κεταμίνης– και αναβολικών.

Πρόκειται για 32χρονο, ο οποίος σε προφίλ που διατηρεί στα social media παρουσιάζεται ως συνιδιοκτήτης των τριών επιχειρήσεων, ενώ ως εικόνα προφίλ έχει ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ένας 37χρονος Ελληνας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για συμμετοχή στο κύκλωμα, ένας εκ των οποίων γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας – Διακινούσαν και αναβολικά.

H έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε έπειτα από σήμα που έλαβε από τις διωκτικές αρχές του Σικάγου για τον εντοπισμό τριών δεμάτων με ναρκωτικά, τα οποία εστάλησαν από τη χώρα μας. Η Ασφάλεια ξεκίνησε την έρευνα και διαπίστωσε ότι το ίδιο κύκλωμα είχε στείλει ακόμα δύο δέματα, ένα εκ των οποίων περιείχε 500 γραμμάρια κεταμίνης.

Στην πορεία της έρευνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους πωλούσαν –μέσω ταχυδρομικής αποστολής– ναρκωτικά και αναβολικά στην Αμερική, στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κατασχέθηκαν στο εξωτερικό πέντε δέματα που ταχυδρομήθηκαν από μέλη του κυκλώματος, τα οποία περιείχαν 500 γραμμάρια κεταμίνης, 248 χάπια Ecstasy καθώς και αναβολική ουσία απαγορευμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας κατάσχεσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το ταχυδρομείο της πόλης ακόμα 10 δέματα, που είχαν ταχυδρομήσει οι δράστες με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού. Περιείχαν αναβολικές ουσίες, σε χάπια, υγρή και ενέσιμη μορφή.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, αναβολικές ουσίες και χρήματα, καθώς επίσης τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά πειστήρια. Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή