Περιστέρι: Δημόσια έκκληση Γιαννόπουλου για 15χρονη – Επικίνδυνη εξαφάνιση, την προσέγγισαν «lover boys»

Περιστέρι: Δημόσια έκκληση Γιαννόπουλου για 15χρονη – Επικίνδυνη εξαφάνιση, την προσέγγισαν «lover boys»

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της. Είναι με κάποιος που είναι επικίνδυνοι» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια έκκληση έκανε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, για την 15χρονη που εξαφανίστηκε στο Περιστέρι και ζήτησε να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι, καθώς, όπως τόνισε, η ανήλικη έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα, με τα άτομα που το αποτελούν να είναι γνωστά στο εξωτερικό ως «lover boys».

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιος που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», είπε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, είπε ότι «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “lover boys”», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Τα loverboys είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις τα θύματα είναι υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή