Χίος: Καλύπτονται σπίτια και εκκλησίες στο Βροντάδο ενόψει του ρουκετοπόλεμου

Χίος: Καλύπτονται σπίτια και εκκλησίες στο Βροντάδο ενόψει του ρουκετοπόλεμου

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης, Σιδερή Ντομάτα, έχουν καλυφθεί με σύρματα οι δύο εκκλησίες και περίπου 50 σπίτια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποσοστό 80% έχει φτάσει η κάλυψη των σπιτιών στη ζώνη διεξαγωγής του γνωστού ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου, δηλαδή των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στους στόχους των «αντιμαχόμενων» ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερυθιανής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης, Σιδερή Ντομάτα, έχουν καλυφθεί με σύρματα οι δύο εκκλησίες και περίπου 50 σπίτια.

«Έχουν μείνει κάποια λίγα σπίτια ακόμα που θα τοποθετηθούν σύρματα την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο κ. Ντομάτας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι στις 07:30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα εθελοντές θα καθαρίσουν δημόσιους και αύλειους χώρους γύρω από τις δυο εκκλησίες ενώ υπάρχει και σχεδιασμός για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών, σε συνεργασία με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την κάλυψη των οικιών.

Σημειώνεται ότι το γνωστό έθιμο του ρουλετοπόλεμου στο Βροντάδο θα γίνει με μικρό αριθμό ρουκετών, ενώ μειωμένος θα είναι και ο χρόνος διεξαγωγής του, καθώς θα γίνουν δοκιμαστικές ρίψεις γύρω στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ οι ρίψεις θα περιοριστούν από τις 23:00 έως τις 00:15.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή