Περιστέρι: Αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό της 15χρονης – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για τα κυκλώματα «lover boys»

Περιστέρι: Αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό της 15χρονης – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για τα κυκλώματα «lover boys»

Η εξαφάνιση της ανήλικης έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, μετά και τον κώδωνα κινδύνου που έκρουσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς, κυρίως της δυτικής Αττικής, για την εντοπισμό της 15χρονης Φωτεινής Γιαννοπούλου που εξαφανίστηκε από το Περιστέρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η εξαφάνιση της ανήλικης έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, μετά και τον κώδωνα κινδύνου που έκρουσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη εξαφάνιση» που σχετίζεται με Ρομά που συμμετέχουν σε κύκλωμα «lover boys». 

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε στο kathimerini.gr για τα εν λόγω κυκλώματα αποκαλύπτοντας πως και παλαιότερα, ακόμη ένα κορίτσι που το φρόντιζε το «Χαμόγελο», είχε πέσει θύμα τέτοιων κυκλωμάτων.

«Όταν μιλούμε για τέτοια κυκλώματα, αναφερόμαστε σε τύπους που μπαίνουν στα social media και προσεγγίζουν μικρά κορίτσια πουλώντας τους έρωτα. Έτσι δημιουργείται μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους, αναπτύσσεται έρωτας και εκεί ξεκινά η πλύση εγκεφάλου. Το κορίτσι το έκαναν να στραφεί ενάντια στην οικογένειά του. Είχαμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση και παλαιότερα. Μετά τις υποσχέσεις και τους έρωτες, αρχίζει η εκμετάλλευση και ο εκβιασμός, του τύπου αν δεν κάνεις αυτό, η οικογένειά σου θα πάθει αυτό. Πρόκειται για μία επικίνδυνη εξαφάνιση» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί πως η οικογένεια της 15χρονης, δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά, αλλά αντίθετα πίστευαν πως η κοπέλα έχει σχέση με έναν συμμαθητή της. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή