Καιρός – Τριήμερο Πάσχα: Ηλιοφάνεια, άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Καιρός – Τριήμερο Πάσχα: Ηλιοφάνεια, άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Με θερμοκρασίες που κατά τόπους θα ξεπεράσουν και τους 25 βαθμούς Κελσίου θα κάνουμε Πάσχα. Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Κυριακή.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήπιος και με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, ευνοώντας τους χιλιάδες εκδρομείς που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο το κλεινόν άστυ. Ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από αύριο Μ. Παρασκευή φτάνοντας τους 23 βαθμούς Κελσίου για να ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα. Μόνη παραφωνία στο ανοιξιάτικο σκηνικό θα είναι κάποιες συννεφιές με πιθανότητα τοπικών βροχών που δεν πρόκειται όμως να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, τη Μ. Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως τις απογευματινές ώρες θα φθάνουν τα 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα του Πάσχα

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

LIVE η εξέλιξη του καιρού

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή