Σακελλαροπούλου: «Εύχομαι να τους δώσει ώθηση για την απεξάρτηση»

Σακελλαροπούλου: «Εύχομαι να τους δώσει ώθηση για την απεξάρτηση»

Η κ. Σακελλαροπούλου εγκαινίασε τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης του ΟΚΑΝΑ.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης του ΟΚΑΝΑ είναι γεγονός, έπειτα από αντιπαραθέσεις, παλινωδίες και συζητήσεις αρκετών ετών. Τελικώς, τα χθεσινά εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. «Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο μπορεί να γίνεται ασφαλής χρήση ναρκωτικών ουσιών, υπό επιτήρηση και με καθαρά σύνεργα, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η υγεία των χρηστών και να αποφεύγεται η διασπορά μεταδιδόμενων νοσημάτων», επισήμανε η κυρία Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι οι φιλοξενούμενοι στο STEKI 46 θα έχουν άμεση σύνδεση με τα βασικά θεραπευτικά προγράμματα του ΟΚΑΝΑ».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε το πρόβλημα της χρήσης στην ολότητά του, αναφέροντας τις εικόνες εξαθλιωμένων χρηστών στον δημόσιο χώρο και τόνισε την ανάγκη η Πολιτεία να κινητοποιηθεί περισσότερο. «Η λειτουργία του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης που εγκαινιάζουμε σήμερα εύχομαι να απαλύνει τον πόνο των χρηστών, να προστατέψει την εύθραυστη υγεία και την αξιοπρέπειά τους και να τους δώσει ψυχολογική ώθηση για το επόμενο καθοριστικό βήμα της ζωής τους, τον αγώνα για την οριστική απεξάρτηση και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία μας».

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε με νόημα ότι ο Δήμος Αθηναίων στο θέμα αυτό «έχει ξυπνήσει από τη νιρβάνα του», ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της δημοτικής αρχής απέναντι στον ΟΚΑΝΑ, στο ΚΕΘΕΑ και σε άλλους φορείς μέσα από τη συνεργασία των οποίων προέκυψε ένα ενιαίο σχέδιο κατά των ναρκωτικών. «Η επιστήμη και οι διεθνείς καλές πρακτικές είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και προτάξαμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία». Ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι ο δήμος προχώρησε στη συγκεκριμένη δράση έπειτα από την ολοκλήρωση του Πολυδύναμου Κέντρου, που είναι μια από τις πιο σύγχρονες δομές φιλοξενίας αστέγων στην Ευρώπη. «Μπορώ να ανακοινώσω πως το streetwork του Δήμου Αθηναίων έχει διπλασιαστεί. Σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες 5 κινητές μονάδες εποπτευόμενης χρήσης. Και βέβαια δίνουμε έμφαση με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων, να έχει παρουσία σε κάθε διαμέρισμα της πόλης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή