Καιρός: Μεταβολή από απόψε με βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση για την Πρωτομαγιά

Καιρός: Μεταβολή από απόψε με βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση για την Πρωτομαγιά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τοπικά φαινόμενα έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής 29/04, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορείων τμημάτων της χώρας. 

Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο και μεταβαλλόμενων διευθύνσεων έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 24-25 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 29/04.

Καιρός: Μεταβολή από απόψε με βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση για την Πρωτομαγιά-1

Ο καιρός το τριήμερο

Κατά το τριήμερο Σάββατο 30/04 – Δευτέρα 02/05 ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, το Σάββατο 30/04 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, την Κυριακή 01/05 σε όλα τα ηπειρωτικά και τη Δευτέρα 02/05 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα, θα διατηρηθούν οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενέστεροι. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-05-2022

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στο Ιόνιο και τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί και πρόσκαιρα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02-05-2022

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από
βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

LIVE η εξέλιξη του καιρού

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή