Συνελήφθη ο νεαρός που κλώτσησε το γατάκι

Συνελήφθη ο νεαρός που κλώτσησε το γατάκι

Στη σύλληψη ενός νεαρού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δελεάζει γατάκι με φαγητό και στη συνέχεια να το κλωτσάει για να πέσει στη θάλασσα, προχώρησε χθες η αστυνομία.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός νεαρού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δελεάζει γατάκι με φαγητό και στη συνέχεια να το κλωτσάει για να πέσει στη θάλασσα, προχώρησε χθες η αστυνομία. Το περιστατικό έγινε στην Αιδηψό τις προηγούμενες ημέρες και η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με τον νεαρό να εμφανίζεται να προσπαθεί αμέσως μετά να προσελκύσει ακόμη ένα γατάκι, και πάλι με δέλεαρ φαγητό και γέλια να ακούγονται από την παρέα, προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έδειξαν να συμμερίζονται το «αστείο» στην κακομεταχείριση του αδέσποτου ζώου και οι αναρτήσεις για το θέμα ήταν οργισμένες.

Η ανάρτηση του βίντεο και η αναπαραγωγή του καθώς και τα σχόλια των χρηστών προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ανέφερε ότι ο δράστης θα εντοπιστεί και ο νόμος θα τηρηθεί. Ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικό διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, και ζήτησε να βρεθεί ο δράστης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Ο νεαρός με νεότερες αναρτήσεις του επιχείρησε να εξηγήσει τι συνέβη. Αυτό, ωστόσο, δεν απέτρεψε τις Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή του καθώς η νέα νομοθεσία για την κακοποίηση ζώων είναι πολύ αυστηρή. Ειδικότερα, για βασανισμό ζώου, που αποτελεί κακούργημα, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.

Η υπόθεση προκάλεσε την κινητοποίηση φιλοζωικών οργανώσεων, που εκδήλωσαν την πρόθεση να κινηθούν νομικά κατά του συλληφθέντος. Η φιλοζωική Ευβοίας σε ανάρτησή της γνωστοποίησε ότι το αδέσποτο γατάκι είναι καλά στην υγεία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή