Πλεύρης: Την 1η Ιουνίου οι αποφάσεις για τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Πλεύρης: Την 1η Ιουνίου οι αποφάσεις για τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας είχε τονίσει προ ολίγων ημερών, ότι οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνουν υποχρεωτικά και τον Μάιο, σημειώνοντας ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα κρίνει τις αποφάσεις από Ιούνιο και μετά. «Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την απόφαση της να παραμείνουν εκτός ΕΣΥ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους κάτω των 60 ετών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις και τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Υγειονομικών Οργανισμών.

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, τόνισε ότι περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες όπως τον προσωπικό γιατρό που αποκτά δωρεάν ο κάθε πολίτης, τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία αλλά και την αξιολόγηση των δομών υγείας δημόσιων και ιδιωτικών, σε σχέση με τις λοιμώξεις και τις επιπλοκές.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή