Ευρωπαϊκή κορυφή για ένα ελληνικό ειδικό σχολείο

Ευρωπαϊκή κορυφή για ένα ελληνικό ειδικό σχολείο

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου φοιτούν παιδιά με αναπηρία.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ελληνικό δημόσιο επαγγελματικό σχολείο, όπου φοιτούν παιδιά με αναπηρία, επιλέχθηκε από το Junior Achievement Europe, από κοινού με ένα επαγγελματικό σχολείο από τη Λετονία (για παιδιά τυπικής εκπαίδευσης), ως το καλύτερο επαγγελματικό σχολείο στην Ευρώπη. Η είδηση γέμισε χαρά τους απανταχού φίλους και υποστηρικτές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου. Το ελληνικό σχολείο θα εκπροσωπήσει το J.A. Europe στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάδειξη του καλύτερου επαγγελματικού σχολείου πανευρωπαϊκά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2022. Το J.A. Europe επέλεξε το ελληνικό σχολείο μεταξύ 23 υποψηφιοτήτων από ευρωπαϊκά παραρτήματα του Junior Achievement για να εκπροσωπήσει τον οργανισμό στην πολύ σημαντική αυτή ευρωπαϊκή ψηφοφορία, βάσει των πολύ επιτυχημένων συμμετοχών του στο δημοφιλές πρόγραμμα του οργανισμού «Εικονική Επιχείρηση». Υπενθυμίζουμε ότι οι μπάρες δημητριακών «για ΚΑΛΟ» είναι επιχείρηση που γεννήθηκε στο εν λόγω εργαστήριο για τις ανάγκες του διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση» και σταδιακά εξελίχθηκε σε κοινωνική επιχείρηση.

Μπορείτε να ενισχύσετε τη θέση του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ως εκπροσώπου του J.A. Europe ψηφίζοντάς το έως τις 15 Μαΐου στην πρώτη θέση της Ευρώπης στον διαγωνισμό «VET Excellence Awards» της Κομισιόν. Θα το βρείτε στην κατηγορία «Τhe Entrepreneurial School – TES, J.A. Europe Award»: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/awards/nominees-2022_en.

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου φοιτούν παιδιά με αναπηρία.

Παράλληλα, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, που ανήκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα βραβευθεί από το J.A. Europe ως «Επιχειρηματικό Σχολείο 2022» στην κατηγορία των επαγγελματικών γυμνασίων/λυκείων. Η απονομή των βραβείων στα 35 διακριθέντα σχολεία από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου 2022 στην Εσθονία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, GEN-E.

Στο εργαστήριο είναι εγγεγραμμένοι 240 μαθητές, όμως εξαιτίας της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια το «παρών» δίνουν 170. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να πτοεί τους άοκνους εκπαιδευτικούς, που έχουν ταχθεί να εφοδιάσουν τα παιδιά με όσο το δυνατόν περισσότερες δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν μελλοντικά κάποιο επάγγελμα. Στο σχολείο λειτουργούν εργαστήρια μαγειρικής, κηπουρικής, ξυλουργικής, ραπτικής, κεραμικής και υδραυλικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή