Θάνου: Ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα για όσα ακούγονται στο ηχητικό Βγενόπουλου

Θάνου: Ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα για όσα ακούγονται στο ηχητικό Βγενόπουλου

Δήλωση με αφορμή την ανάσυρση από το αρχείο, της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος της έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου το 2016, όταν η ίδια ήταν τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εξέδωσε η Βασιλική Θάνου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση με αφορμή την ανάσυρση από το αρχείο, της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος της έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου το 2016, όταν η ίδια ήταν τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εξέδωσε η Βασιλική Θάνου.

Η κ. Θάνου αναφέρει στην δήλωση της:

«Eπαναλαμβανω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα, για όσα ακούγονται στην συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ., ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεστεί, κατά την έρευνα της μήνυσης του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στην μήνυση του.

Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου που αγωνίσθηκε κατά της Διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους, που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από έξι χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή