Θεσσαλονίκη: «Καρκίνο έχεις, αυτά είναι στη ζωή» – Σοβαρή καταγγελία καρκινοπαθούς που κόπηκε από Κολλέγιο

Θεσσαλονίκη: «Καρκίνο έχεις, αυτά είναι στη ζωή» – Σοβαρή καταγγελία καρκινοπαθούς που κόπηκε από Κολλέγιο

Η γυναίκα κατήγγειλε καταχρηστική συμπεριφορά από ιδιωτικό κολλέγιο, τονίζοντας πως στελέχη του έφθασαν στο σημείο να περιφρονούν την κατάσταση της υγείας της

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Γολγοθά μετατράπηκε η σπουδαστική περίοδος για μια 40χρονη που έχει δύο παιδιά και πάσχει από καρκίνο στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα, μιλώντας στο ThessToday.gr, κατήγγειλε καταχρηστική συμπεριφορά από ιδιωτικό κολλέγιο, τονίζοντας πως στελέχη του έφθασαν στο σημείο να περιφρονούν την κατάσταση της υγείας της. «Μου είπαν “καρκίνος είναι, αυτά είναι στη ζωή”», δήλωσε.

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια, όταν η Λ. με καταγωγή από γειτονική χώρα (τα στοιχεία της είναι διαθέσιμα στο ThessToday.gr) ζήτησε και γράφτηκε σε ένα από τα πιο γνωστά ιδιωτικά κολλέγια στη Θεσσαλονίκη που συνεργάζονται με χώρες του εξωτερικού, στο τμήμα ψυχικής υγείας.

Όμως αντί για μια φυσιολογική σπουδαστική περίοδο -κατέχει ήδη δύο μεταπτυχιακά- η Λ. καταγγέλλει ότι έγινε μάρτυρας απαράδεκτων συμπεριφορών από καθηγητές – επιμελητές. Και όλα αυτά, ενώ τον Ιούλιο του 2021 διαγνώστηκε στο τρίτο στάδιο του καρκίνου, κάτι το οποίο γνωστοποιήθηκε στο Κολλέγιο, καθώς λόγω των χημειοθεραπειών έπρεπε να λάβει παράταση στην παράδοση των εργασιών της, που όπως εξηγεί η ίδια, συνήθως η τελική ημερομηνία είναι 8 με 9 Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο.

«Όταν αρρώστησα ενημέρωσα τη Σχολή ότι θα δώσω την προφορική τον Ιούνιο και τις εργασίες μου τον Σεπτέμβριο, επειδή και έχω δύο παιδιά στο σπίτι και έχω θέμα με την υγεία μου. Η διευθύντρια το δέχεται, ο χρόνος κυλάει και συνεχίζω με τις σπουδές μου. Στα μέσα Αυγούστου, όμως, επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας μου και διακομίζομαι στο νοσοκομείο εσπευσμένα, ενημερώνοντας παράλληλα τη διευθύντρια ότι πιθανόν να χρειάζομαι αλλαγή στην ημερομηνία παράδοσης».

Σύμφωνα με την ίδια, η απάντηση που έλαβε από τη διευθύντρια -είχαν συνομιλία μόνο μέσω τηλεφώνου και όχι ηλεκτρονικά- ήταν αρνητική και ταυτοχρόνως περιφρονητική για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. «Εκείνη μου απαντά “εσύ δεν έχεις πρόβλημα με την υγεία σου, εσύ έχεις πρόβλημα παράδοσης εργασίας. Αν παραδώσεις την εργασία, θα περάσεις”. Εξήγησα στη διευθύντρια ότι είμαι στο νοσοκομείο και ότι δεν μπορώ στην κατάσταση που βρίσκομαι να συνεχίσω τις εργασίες», επεσήμανε.

«Καρκίνος είναι, εσύ γιατί το άφησες τελευταία στιγμή;»

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η διευθύντρια όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη σπουδάστρια του Κολλεγίου, αλλά μείωσε και τον τελικό χρόνο παράδοσης των εργασιών. «Αντί για τον Σεπτέμβριο -όπως είναι κάθε χρόνο- μεταφέρει την ημερομηνία στις 24 Αυγούστου. Νιώθω πολύ άσχημα τότε, της αναφέρω ξανά ότι παλεύω με τον καρκίνο και ότι έχω διαβάσει πολύ για να είναι έτοιμες οι εργασίες και εκείνη μου απαντά “καρκίνος είναι, αυτά συμβαίνουν στη ζωή, εσύ γιατί το άφησες τελευταία στιγμή;”».

Η Λ. υπογραμμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα -και αφού σταθεροποιήθηκε η υγεία της- πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ούσα σε θέση να παραδώσει άμεσα τις εργασίες της. Όμως, σε συνομιλία της με άλλους συνσπουδαστές ενημερώθηκε ότι εκείνοι είχαν χρονικό περιθώριο έως τις 11 Σεπτεμβρίου!

«Τηλεφωνώ στη διευθύντρια για εξηγήσεις αλλά και για να παραδώσω δύο έγγραφα γιατρού για την παράταση που ζητώ και μου απάντησε ότι οι εργασίες έχουν σταλθεί, καθώς και ότι η δική μου “έφυγε έτσι”».

Μετά το «κερασάκι» με την παράδοση των εργασιών η Λ. ενημέρωσε το ιδιωτικό Κολλέγιο ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του, καθώς, πράγματι, «κόπηκε» για μόλις λίγα μόρια, παρά το γεγονός ότι τελικά κατάφερε και παρέδωσε τις εργασίες στην ημερομηνία που προβλεπόταν.

«Μετά την πρόθεσή μου να κινηθώ νομικά τότε με πλησίασαν άμεσα και απάντησαν ότι δεν κατάλαβαν ότι είναι τόσο σοβαρή η κατάστασή μου, ενώ η επιμελήτριά μας είναι διευθύντρια στο τμήμα ψυχολογίας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η ίδια καταγγέλλει ότι το ιδιωτικό ίδρυμα λόγω της οικονομικής της επιφάνειας επιχείρησε να παζαρέψει για να πληρώσει το πτυχίο, ωστόσο, όπως λέει, δεν δέχτηκε για ηθικούς και ψυχολογικούς λόγους.

«Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα, είναι ηθικό και ψυχολογικό για εμένα και την ταλαιπωρία που πέρασα. Θα κινηθώ νομικά για να υπάρξει διαφάνεια σε όλες τις πληροφορίες. Πώς μπορώ εγώ να παραδώσω και να συνεργάζομαι με ανθρώπους που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν το τμήμα ψυχική υγείας;», επεσήμανε, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για σκόπιμη πρόθεση με στόχο την «αρπαχτή». «Νιώθω ότι μου είχαν στήσει παιχνίδι οικονομικά και προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν, καθώς αντιλήφθηκαν ότι έχω περιθώριο να δώσω ακόμη 4.000 ευρώ για το δεύτερο έτος και να περάσω στην πτυχιακή», ανέφερε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή