Κάλυμνος: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της και οι αστυνομικοί την έδιωξαν

Κάλυμνος: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της και οι αστυνομικοί την έδιωξαν

«Πρόκειται για μία κοπέλα που τόλμησε να καταγγείλει τον βιαστή της και έλαβε ως απάντηση από τους αστυνομικούς ότι “μην προχωρήσετε σε μήνυση γιατί θα βρείτε κι εσείς τον μπελά σας"» δήλωσε η δικηγόρος της φοιτήτριας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η υπόθεση μία 19χρονης φοιτήτριας στην Κάλυμνο η οποία πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της, αλλά οι αστυνομικοί την απέτρεψαν από να καταθέσει μήνυση.

Όπως κατήγγειλε σε εκπομπή του Mega η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, η 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλλει μήνυση εναντίον άντρα που κατάγεται από το νησί. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα τον καλέσουν για συστάσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, η δικηγόρος τόνισε ότι πρόκειται για μία κοπέλα που «τόλμησε να καταγγείλει τον βιαστή της και έλαβε ως απάντηση από τους αστυνομικούς του ΑΤ Καλύμνου ότι “μην προχωρήσετε σε μήνυση γιατί θα βρείτε κι εσείς τον μπελά σας, αφήστε να τον καλέσουμε εμείς να του κάνουμε συστάσεις και παράπονα για να μην το ξανακάνει». «Την απέτρεψαν, δεν της επέτρεψαν να καταθέσει μήνυση», τόνισε η δικηγόρος. «Την φόβισαν για να μην προχωρήσει στην κατάθεση της μήνυσης», σημείωσε.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, τελικά η κοπέλα αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε αστυνομικό τμήμα του Περιστερίου. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. «Χθες έξω από το πανεπιστήμιο, την ώρα που εξέρχεται η κοπέλα μετά τα μαθήματά της, η αδερφή του φερόμενου ως βιαστή τη σέρνει από τα μαλλιά σε δημόσιο δρόμο, της προκαλεί σωματική βλάβη. Μετά από δική μου παρέμβαση κατατέθηκε μήνυση στην αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο, επί τρεις ώρες είχαν την κοπέλα να την μεταπείσουν να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος της αδελφής του βιαστή. Λέγανε στην εντολέα μου “να ξέρετε ότι θα σας κάνει μήνυση και η φερόμενη ως δράστιδα και εμείς θα αναγκαστούμε να έρθουμε να σας συλλάβουμε”», κατήγγειλε η δικηγόρος της 19χρονης.

Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω. «Είναι με χειροπέδες αυτή τη στιγμή στο πλοίο», σημείωσε η δικηγόρος.

«Να γίνει έρευνα για λάθη και παραλείψεις»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή