ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Μετακινούνται με απόφαση του αρχηγού οι επικεφαλής των τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών

Η μετακίνησή τους φέρεται να αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την αδυναμία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα των δύο αυτών τμημάτων να εξιχνιάσουν τα πάνω από 20 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί στο διάστημα από το 2017 έως σήμερα

ΕΛ.ΑΣ.: Μετακινούνται με απόφαση του αρχηγού οι επικεφαλής των τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών

Στην αντικατάσταση των επικεφαλής των τμημάτων Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προχώρησε η ηγεσία της Αστυνομίας.

Πρόκειται για τους Κώστα Χασιώτη και Νίκο Νταβαρίνο, που είχαν και οι δύο μακρά πορεία στις δύο αυτές ιδιαίτερα ευαίσθητες υπηρεσίες του Σώματος.

Η μετακίνησή τους φέρεται να αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την αδυναμία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα των δύο αυτών τμημάτων να εξιχνιάσουν τα πάνω από 20 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί στο διάστημα από το 2017 έως σήμερα και έχουν αποδοθεί στον πόλεμο της νύχτας και τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις των δύο συγκεκριμένων τμημάτων της Ασφάλειας στο περιθώριο ρεπορτάζ της «Κ» για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη δολοφονία Καραϊβάζ. Μετά τον φόνο του Γιάννη Σκαφτούρου, ο νέος διοικητής Ασφαλείας Δημήτρης Δάβαλος ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας αδειάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον επικεφαλής του αρμοδίου τμήματος δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Έτσι, η απόφαση του νέου αρχηγού να προχωρήσει στην αντικατάσταση των δύο αξιωματικών δεν ξάφνιασε εκείνους που παρακολουθούν όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και για τους χειρισμούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών στην υπόθεση της δολοφονίας των Γλυκών Νερών, θεωρώντας ότι οι αστυνομικοί του τμήματος είχαν αργήσει να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον φερόμενο ως δράστη Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Στο εσωτερικό του σώματος πάντως η απόφαση της ηγεσία προκαλεί ήδη αντιδράσεις καθώς και οι δύο αξιωματικοί θεωρούνται από τους συναδέλφους τους ως εκ των πλέον έμπειρων, προσηλωμένων και αποτελεσματικών στη δουλειά τους.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr