Τουρισμός: Πού «επενδύει» ο Δήμος Αθηναίων για τη θερινή σεζόν

Τουρισμός: Πού «επενδύει» ο Δήμος Αθηναίων για τη θερινή σεζόν

«Αθήνα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη», το μήνυμα που στέλνει η αυτοδιοικητική αρχή.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει το Σύνταγμα, ενώ παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων προκειμένου να σταθμεύουν σε σημείο το οποίο «να βολεύει τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες, αλλά και τους κατοίκους της πόλης», σημειώνουν πηγές του δήμου. Οι τουρίστες οι οποίοι θα επισκεφθούν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο την πόλη αναμένεται να αγγίξουν σε αριθμό ακόμα και εκείνους του 2019, όπως δείχνουν τα στοιχεία των κρατήσεων.

Πηγές του Δήμου Αθηναίων τονίζουν ότι η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στις υπηρεσίες προβολής και στη διοίκηση να επανασυστήσουν την πόλη διεθνώς. Στο επίκεντρο της εκστρατείας αυτής βρίσκεται το μήνυμα ότι «Αθήνα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη» αλλά και πολλά άλλα σημεία που αναδεικνύονται με έργα, όπως π.χ. η Ακαδημία Πλάτωνος, και τα οποία έχουν ως στόχο να αυξήσουν τις διανυκτερεύσεις των τουριστών στην πόλη. Παράλληλα, η διαχείριση της πανδημίας, για την οποία κατά τη διάρκεια του lockdown ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε εύσημα στην πόλη, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας για τους επισκέπτες, αναφέρουν. Η καθαριότητα και ο επαγγελματισμός όσον αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες είναι δύο ακόμα σημεία στα οποία ο Δήμος Αθηναίων έχει επενδύσει.

«Αθήνα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη», το μήνυμα που στέλνει η αυτοδιοικητική αρχή.

Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι τα έργα στο Σύνταγμα άργησαν καθώς από τη μια βρέθηκαν αρχαία και από την άλλη χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ – επ’ ευκαιρία των έργων. Ωστόσο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως τονίζουν, το νέο Σύνταγμα θα παραδοθεί στο κοινό. Παράλληλα σχεδιάζεται, σε συνεννόηση με τους φορείς, η μεταφορά της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, που σταματούν επί της Αμαλίας, σε άλλο σημείο, πέριξ του Φιλοπάππου. Οσον αφορά τις ενστάσεις που διατυπώνονται, τονίζουν ότι όσοι έρθουν στην Αθήνα φέτος «θα δουν μια πόλη με μια καθημερινότητα πολύ ζωντανή, με νέες επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες. Μια πόλη που έχει λύσει όλα της τα προβλήματα; Προφανώς όχι. Αλλά μια πόλη που εξελίσσεται και αλλάζει προς το καλύτερο».

Προβληματισμό για το εάν η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κύμα τουριστών που προβλέπεται εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή