Χαλκιδική: Είπε στην ηλικιωμένη ότι θα απολυμάνει τον χώρο και της άρπαξε 77.000 ευρώ

Χαλκιδική: Είπε στην ηλικιωμένη ότι θα απολυμάνει τον χώρο και της άρπαξε 77.000 ευρώ

Η 52χρονη προσποιήθηκε την δημοτική υπάλληλο και έπεισε το θύμα να της υποδείξει πού είχε τοποθετημένα τα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα απάτης έπεσε μία ηλικιωμένη στη Χαλκιδική από μία 52χρονη γυναίκα η οποία μπήκε στο σπίτι της και, με πρόσχημα υποτιθέμενη απολύμανση στον χώρο, λόγω του κορωνοϊού, κατάφερε να της αποσπάσει 77.000 ευρώ. 

Η 52χρονη προσποιήθηκε την δημοτική υπάλληλο και έπεισε το θύμα να της υποδείξει πού είχε τοποθετημένα τα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Έτσι, η επιτήδεια, κατάφερε χωρίς να γίνει αντιληπτή, να αρπάξει μετρητά ύψους 77.400 ευρώ και κοσμήματα, που υπήρχαν μέσα στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια έγινε καπνός με τη βοήθεια άγνωστου συνεργού που την ανέμενε σε αυτοκίνητο.

Όταν η παθούσα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο περί απάτης απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Νέων Μουδανιών, καταγγέλλοντας το περιστατικό. Οι έρευνες οδήγησαν στην ταυτοποίηση της δράστιδας (κάτοικος σε οικισμό Ρομά της Ημαθίας), αλλά η ίδια δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί.

Η δικογραφία εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για την 52χρονη (και τυχόν εμπλοκή της σε παρόμοιες πράξεις) όσο και για τον συνεργό της.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή