Πάτρα: Παύεται από τα καθήκοντά της η κοινωνική λειτουργός που εξέτασε καταγγελία κακοποίησης της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Παύεται από τα καθήκοντά της η κοινωνική λειτουργός που εξέτασε καταγγελία κακοποίησης της Τζωρτζίνας

Παύεται από τα καθήκοντά της η κοινωνική λειτουργός, η οποία φέρεται να είχε χειριστεί την υπόθεση της καταγγελίας για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παύεται, με απόφαση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, από τα καθήκοντά της, ως προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, η κοινωνική λειτουργός, η οποία φέρεται να είχε χειριστεί την υπόθεση της καταγγελίας για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014 και να μην είχε εντοπίσει κάτι επιλήψιμο.

Στην απόφαση του δημάρχου δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αναφορά για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «είναι προφανές ότι ασκεί επί μακρόν καταφανώς πλημμελώς τα καθήκοντα της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω Διεύθυνσης».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, που αναρτήθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με αριθμό πρωτοκόλλου 37532 και θα ισχύσει από τις 11 Μαΐου, «συντρέχουν άμεσοι, σπουδαίοι και προφανείς λόγοι παύσεως εκ των καθηκόντων της ως προϊσταμένης Διευθύνσεως από τα καθήκοντά της για σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους που αφορούν σε πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της και δη σε εκ μέρους της τέλεση κατ’ επανάληψη σωρείας πειθαρχικών παραπτωμάτων, που έχουν καταστήσει αδύνατη τη συνεργασία της με τον οικείο αντιδήμαρχο και με πλήθος δημοτικών υπαλλήλων που ανήκουν οργανικά στη διεύθυνση του Δήμου της οποίας προΐσταται και, κατ’ ακολουθία αδύνατη την εκ μέρους της άσκηση επαρκούς και αποτελεσματικού διοικητικού έργου, με προφανή αντίκτυπο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες».

Ακόμη, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι «όπως προκύπτει από πειθαρχικές αποφάσεις, η εν λόγω υπάλληλος έχει υποπέσει στα σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα, που αναφέρονται σε αυτές, ήτοι της κατ’ εξακολούθηση εντός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής, της κατ’ εξακολούθηση άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, με σκόπιμη χρήση εκδήλως ανακριβών στοιχείων και χαρακτηριστικά απρεπών εκφράσεων, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση καθηκόντων, της άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης της υπηρεσίας, της καθ’ υποτροπή βραδείας προσέλευσης στην υπηρεσία και πρόωρης αποχώρησης από αυτήν, της παράβασης της αρχής της αμεροληψίας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς προς υπαλλήλους».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, «ζητήθηκε η γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Π.Ε. Αχαΐας, και στο απαντητικό έγγραφο του Προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, γνωστοποιήθηκε η γνώμη του επί του θέματος, η οποία επί λέξει συνίσταται στο ότι: “Δεν παρέχονται επαρκή και πραγματικά γεγονότα που να αποδεικνύουν την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών υπαλληλικών καθηκόντων της κ. Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων σε σχέση με τα οριζόμενα στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, το Σύνταγμα, τους ειδικούς νόμους, τις διαταγές προϊσταμένων αρχών καθώς και τις αρμοδιότητές της στη συγκεκριμένη διεύθυνση και τις εν γένει αρμοδιότητες προϊσταμένων διοικητικών 5 ενοτήτων του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Πατρέων, ώστε να δικαιολογείται η παύση της από τα καθήκοντα της προϊσταμένης διεύθυνσης”.

Ο Δήμος απάντησε στο έγγραφο ότι η «εν λόγω γνώμη είναι παντελώς αναιτιολόγητη, άλλως πλημμελώς και αντιφατικώς αιτιολογημένη».

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας, επιβεβαίωσε την απόφαση του δημάρχου, ενώ σχετικά με την καταγγελία για πιθανή κακοποίηση της Τζωρτζίνας, είπε ότι «νομίζω ότι είναι η ίδια που είχε ισχυριστεί ότι έκανε την κοινωνική έρευνα έπειτα από εισαγγελική εντολή».

Στο μεταξύ, όταν είχε έλθει στην δημοσιότητα η υπόθεση περί πιθανής κακοποίησης της Τζωρτζίνας, ο δήμος Πατρέων  είχε ανακοινώσει: «Οι αναφορές και η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης, παραμέλησης, εμπορίας ή εκμετάλλευσης ανηλίκων, ανήκουν στην αρμοδιότητα της εισαγγελίας ανηλίκων. Η διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας γίνεται μετά από εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων από συγκεκριμένους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου, που αποτελούν την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.). Τα συμπεράσματα που εξάγονται ή το περιεχόμενο των συζητήσεων και των ερευνών, δεν γίνονται γνωστά στη διοίκηση του δήμου και στη δημοτική αρχή. Το πόρισμα που εξάγεται από την έρευνα, αποστέλλεται με άκρως εμπιστευτικό τρόπο στον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την εξέλιξη κάθε υπόθεσης».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή