Δικαίωση και δωρεά από την εταιρεία Beat

Δικαίωση και δωρεά από την εταιρεία Beat

Στον διπλασιασμό του ποσού που επιδικάστηκε στην Beat μετά τη δικαστική διαμάχη της εταιρείας με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο προχωράει η εταιρεία, με σκοπό να δωρίσει τα χρήματα για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον διπλασιασμό του ποσού που επιδικάστηκε στην Beat μετά τη δικαστική διαμάχη της εταιρείας με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο προχωράει η εταιρεία, με σκοπό να δωρίσει τα χρήματα για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος. Πριν από λίγες ημέρες η Βeat δικαιώθηκε τελεσίδικα από το Εφετείο Αθηνών, έναντι του κ. Λυμπερόπουλου και τους ισχυρισμούς του (σ.σ. από το 2018) ότι η εταιρεία φοροδιαφεύγει. «Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ τέλεσε εις βάρος της εταιρείας τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, με προφανή σκοπό να βλάψει την εμπορική πίστη και τη φήμη της και επισφράγισε την ανάλογη κρίση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιούνιο του 2020, το οποίο είχε πρωτόδικα καταδικάσει τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ να καταβάλει στην Beat 20.000 ευρώ ως αποζημίωση» ανέφερε σχετικά η εταιρεία. Η ίδια μάλιστα εξηγεί ότι τόσο η Beat όσο και η Free Now Hellas, που διαχειρίζεται πλέον την εφαρμογή στην ελληνική αγορά, «έχουν ελληνικό ΑΦΜ, τιμολογούν από ελληνική νομική οντότητα και αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα, δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Η Beat προχωράει, με τη στήριξη της μητρικής εταιρείας Free Now, σε συνεργασία με τη Social Hackers Academy, ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο τεχνολογίας, που ενισχύει κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, σε συνεργασία και με την ΜΚΟ Access Now – Πρόσβαση τώρα, με επικεφαλής τον παραολυμπιονίκη Γρ. Πολυχρονίδη, η Βeat θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα αξίας 40.000 ευρώ, το οποίο θα βοηθήσει άτομα με αναπηρία να αναπτύξουν δεξιότητες σε τομείς της τεχνολογίας. Στόχος της εταιρείας, μέσα από την τεχνολογία, είναι να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία και να ενισχύσει τη συμπερίληψη όλων των δημιουργικών ανθρώπων.

Διπλασιάζει το επιδικασθέν ποσό από την υπόθεση Λυμπερόπουλου και το δωρίζει για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών βάζει οριστικό τέλος σε μια περίοδο συκοφάντησης και εξύβρισης της Βeat, με προφανή σκοπό να πληγεί η εμπορική πίστη και η φήμη της εταιρείας, αναφέρει. «Αυτό όμως που παραμένει είναι η αναχρονιστική νομοθεσία, που βασίζεται σε σαθρά επιχειρήματα, καταδικασμένα πλέον ως συκοφαντικά από τη Δικαιοσύνη.

Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας αυτού του πλαισίου, συνεχίζουν να υπάρχουν εμπόδια στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να στερούνται έσοδα και πολίτες να ταλαιπωρούνται, καθώς αδυνατούν να βρουν ταξί σε περιόδους αιχμής», υποστηρίζει η εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή