Εκτός ελέγχου ο δράστης στη Μονεμβασιά

Εκτός ελέγχου ο δράστης στη Μονεμβασιά

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για το διπλό φονικό στην ιστορική πόλη

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περί ώρα 9.50 μ.μ. πολίτες μού ανέφεραν ότι στο ύψος του μίνι μάρκετ υπήρχε στον δρόμο αιμόφυρτο άτομο μετά από τροχαίο και πως ο οδηγός με ένα λευκό όχημα είχε εγκαταλείψει το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση. Επειδή ο τραυματίας βρισκόταν στη μέση του δρόμου, απέκλεισα την κυκλοφορία με κώνους, ενώ τοποθέτησα το περιπολικό με τους φάρους αναμμένους επί της ανωτέρω οδού. Μετά από πέντε λεπτά και ενώ φωτογράφιζα τον χώρο, αντιλήφθηκα ότι ερχόταν ένα λευκό αυτοκίνητο με αυξημένη ταχύτητα. Παρέσυρε τους κώνους και κατευθύνθηκε προς τον τραυματία που ήταν στη μέση του δρόμου. Εκανα προσπάθεια να τον σταματήσω, αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του, παρασύροντας τον τραυματία και σέρνοντάς τον κάτω από το όχημά του, και κατευθύνθηκε προς Νεάπολη».

Οσα πρωτοφανή εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 7ης Μαΐου στη Μονεμβασιά και είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής από τις ρόδες του λευκού Fiat που οδηγούσε συγχωριανός τους περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες στις καταθέσεις τους, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την υπόθεση. Από το σύνολο των δικαστικών εγγράφων προκύπτει ότι ο 51χρονος δράστης, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο 77χρονους κατοίκους Μονεμβασιάς, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα, ενώ με τον ίδιο τρόπο τραυμάτισε ακόμη τρία άτομα που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους συντοπίτες τους, οι οποίοι κείτονταν αιμόφυρτοι στο οδόστρωμα. Οι δύο πρώτοι έπεσαν στο έδαφος όταν ο 51χρονος συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής. Ενώ, μάλιστα, δύο άνδρες βρίσκονταν χτυπημένοι στο έδαφος, εκείνος επέστρεψε όχι μία αλλά δύο φορές, πατώντας τους εκ νέου με το αυτοκίνητό του και τραυματίζοντας τους αστυνομικούς και ένα γιατρό, που στο μεταξύ είχαν σπεύσει στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες στα θύματα.

Οι γνωστοί του 51χρονου κατέθεσαν ότι από την παραμονή έδινε την εντύπωση πως δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.

«Πλησίασα τον τραυματία και τον ρώτησα εάν είναι καλά, απαντώντας μου ότι πονούσε ο γοφός του. Τότε είδα στα σαράντα μέτρα περίπου μπροστά μας ένα λευκό αυτοκίνητο να κατευθύνεται προς τα πάνω μας με αυξημένη ταχύτητα. Εριξε τα εμπόδια και απομακρυνθήκαμε από τον δρόμο. Εμεινε ο τραυματίας πάνω στο οδόστρωμα, τον οποίο παρέσυρε κάτω από το όχημά του», κατέθεσε κάτοικος της περιοχής. Αλλος μάρτυρας περιέγραψε ότι «παρέμεναν στο σημείο και έκανα σήμα στα διερχόμενα αυτοκίνητα να σταματήσουν μη χτυπήσουν τον τραυματία που βρισκόταν στον δρόμο, μέχρι που πέρασε πάλι ο 51χρονος. Δεν μπορούσα να αντικρίσω αυτό που θα γινόταν, και γύρισα το κεφάλι μου από την άλλη. Οταν είδα τον δρόμο, ο τραυματίας έλειπε και, όπως έμαθα, το αυτοκίνητο τον παρέσυρε για απόσταση 200 μέτρων».

Δεν προκύπτει ότι ο δράστης είχε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων. Ωστόσο, οι γνωστοί του από τη Μονεμβασιά κατέθεσαν ότι ήδη από την παραμονή ο 51χρονος είχε ιδιαίτερα παράξενη συμπεριφορά, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. «Ηρθε πάνω από το τραπέζι μας και στάθηκε στη διπλανή καρέκλα από μένα όρθιος και, χωρίς να μας μιλήσει ή να μας χαιρετήσει, παρατήρησα ότι κοιτούσε επίμονα το πάτωμα για αρκετή ώρα, κάνοντας μια νευρική κίνηση με το δεξί του πόδι. Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν ήταν καλά. Οτι δεν είχε επαφή με το περιβάλλον», κατέθεσε κάτοικος της Μονεμβασιάς που γνώριζε τον 51χρονο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή