Χίος: Με προειδοποιητικές βολές σταμάτησε ταχύπλοο το Λιμενικό

Χίος: Με προειδοποιητικές βολές σταμάτησε ταχύπλοο το Λιμενικό

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προειδοποιητικές βολές ανάγκασε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου να σταματήσει ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, που κινούνταν με πορεία προς τις Ελληνικές ακτές, προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια. Το επεισόδιο σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν εντοπίστηκε το ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Νενήτων, στη Νότια Χίο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ακολούθησαν επανειλημμένες ηχητικές προειδοποιήσεις του περιπολικού σκάφους, στις οποίες ο χειριστής του ύποπτου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του 41χρονου αλλοδαπού χειριστή του καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή