Νέες καταδίκες για τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών στον Βόλο

Νέες καταδίκες για τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών στον Βόλο

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Αστυνομία, με γυναίκα και άνδρα αστυνομικούς που είχαν παρουσιαστεί στο κύκλωμα ως δήθεν ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν παράνομα βρέφος

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μικτό Εφετείο Λάρισας εκδικάστηκε χθες, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών που είχε αποκαλυφθεί το 2014 οι οποίες φερόταν να είχαν γίνει στο Βόλο.

Στο ΜΟΕ συζητήθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό η έφεση της καταδικασθείσας Ελληνίδας που είχε έρθει σε επαφή με κύκλωμα Βουλγάρων, προκειμένου να υιοθετήσει παράνομα βρέφος από τη γειτονική χώρα. Το κύκλωμα είχε εξαρθρώσει η Ασφάλεια Τρικάλων τον Σεπτέμβριο του 2014. Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Βούλγαρος υπήκοος με το όνομα Αλέκος ή Αλί, ο οποίος, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, φέρεται να είχε κάνει 100 παράνομες υιοθεσίες, απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία.

Η Ελληνίδα υποψήφια θετή μητέρα, 53 ετών σήμερα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 10 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως σε 36 δόσεις, ενώ σε πρώτο βαθμό της είχε επιβληθεί από το ΜΟΔ Λάρισας ποινή κάθειρξης εννέα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Στην επιχείρηση της Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 είχαν συλληφθεί επτά μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τέσσερις Έλληνες (η θετή μητέρα, ο σύντροφός της, ο συμβολαιογράφος και η δικηγόρος), και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (η 29χρονη, μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών).

Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί ο 49χρονος σύντροφος της θετής μητέρας και με βούλευμα είχαν απαλλαγεί των κατηγοριών ο συμβολαιογράφος και η δικηγόρος Τρικάλων. Είχαν κριθεί ένοχοι για τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ο 45χρονος Αλέκος ή Αλί που φερόταν ως ο ιθύνων νους της υπόθεσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη και ο 33χρονος Βούλγαρος που είχε παρουσιαστεί ως βιολογικός πατέρας του βρέφους σε 3,5 χρόνια φυλάκιση.

Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Αστυνομία, με γυναίκα και άνδρα αστυνομικούς που είχαν παρουσιαστεί στο κύκλωμα ως δήθεν ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν παράνομα βρέφος. Οι κατηγορούμενοι είχαν υποστηρίξει σε πρώτο βαθμό ότι παγιδεύτηκαν από την Αστυνομία και επίσης ότι η μοναδική υιοθεσία για την οποία φέρεται να δόθηκαν χρήματα, δεν ολοκληρώθηκε.

Με πληροφορίες από e-thessalia.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή