ΠΑΣΟΚ: «Παρών» Βενιζέλου στην έναρξη του συνεδρίου

ΠΑΣΟΚ: «Παρών» Βενιζέλου στην έναρξη του συνεδρίου

Είχε χθες συνάντηση με τον Ν. Ανδρουλάκη – Την Παρασκευή η ομιλία του Κ. Σημίτη, το Σάββατο του Γ. Παπανδρέου.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέβη την πύλη των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη. Ηταν λίγο πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές και εκείνο το ραντεβού με τη Φώφη Γεννηματά έμελλε να αποτελέσει και την αρχή μιας ρήξης που κράτησε επί μακρόν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε απόσταση από τα κομματικά δρώμενα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η χθεσινή συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη μπορεί να εκληφθεί ως ακόμη ένα βήμα αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας του κ. Βενιζέλου συνολικά με τη Χαρ. Τρικούπη, μετά και την τηλεφωνική συνομιλία τους την περασμένη εβδομάδα. Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς, παρά το γεγονός ότι ασφαλώς δεν υπήρξε ποτέ ανάλογο ζήτημα αποστασιοποίησης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει με νόημα προ μηνών ότι… ανέμενε απάντηση στα συγχαρητήρια για την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Με δεδομένα τα παραπάνω και με το βλέμμα στη «μεγάλη εικόνα» του συνεδρίου, συνεπώς, το γεγονός ότι η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα της Παρασκευής, θα γίνει με τρεις προκατόχους του στην μπροστινή σειρά, αναδεικνύεται ως ένα σαφές μήνυμα προς την κατεύθυνση της ενότητας και της συσπείρωσης, δύο εκ των βασικών ζητουμένων για τη Χαρ. Τρικούπη. Ειδικά, δε, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα επανεκκίνησης, αφήνοντας πίσω τα διασπαστικά επεισόδια της περασμένης δεκαετίας.

Αγνωστο παραμένει, με τις έως τώρα πληροφορίες, το αν ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να μιλήσει στο συνέδριο, ενώ, όπως είναι γνωστό, η ομιλία του Κώστα Σημίτη είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, μετά την τοποθέτηση του Ν. Ανδρουλάκη. Από πλευράς του, ο Γιώργος Παπανδρέου θα απευθυνθεί στην ολομέλεια το Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή