Συναγερμός στις Αρχές για την αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά – Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας στην «Κ»

Συναγερμός στις Αρχές για την αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά – Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας στην «Κ»

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας του αγοριού, όλα έγιναν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν «στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας και το άρπαξε»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την αρπαγή ενός 6χρονου παιδιού από την Κηφισιά, το βράδυ της Τρίτης (24/5). 

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας του αγοριού στο kathimerini.gr, κ. Χρήστος Οικονομάκης, όλα συνέβησαν χθες, στις 20:40 το βράδυ. «Εκείνη την ώρα το παιδί βρισκόταν με την γιαγιά του στο σπίτι τους και άκουσε θόρυβο στην πόρτα. Θεώρησε ότι είναι η μητέρα του και όταν άνοιξε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών το άρπαξε και το απομάκρυνε»

Έπειτα από το περιστατικό, υπήρξε ενημέρωση και άμεση κινητοποίηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και του «Χαμόγελου του Παιδιού». Παράλληλα, για την υπόθεση ενημερώθηκαν και οι συνοριακές αρχές «γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό» εξήγησε ο κ. Οικονομάκης.

Η αντιδικία των γονέων

Ακόμα είναι άγνωστο το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την αρπαγή του ανηλίκου, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι γονείς του παιδιού βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αντιδικία, κάτι που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. 

Ο κ. Οικονομάκης ανέφερε συγκεκριμένα πως ο πατέρας του παιδιού είναι Νορβηγός και, εδώ και καιρό, βρίσκεται σε αντιδικία με τη μητέρα του 6χρονου για την επιμέλεια. 

«Υπήρξε έντονη αντιδικία για το παιδί. Έχει εκδοθεί απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο αλλά και το Εφετείο Αθηνών που έχουν κρίνει πως το παιδί δεν πρέπει να φύγει και να πάει στη Νορβηγία. Παλαιότερα είχε κάνει και ο πατέρας μήνυση στη μητέρα και, αφού προηγήθηκε η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος της, η υπόθεση μπήκε με διάταξη στο αρχείο. Βέβαια δεν γνωρίζουμε εάν η αρπαγή του παιδιού σχετίζεται με την αντιδικία αυτή» σημείωσε ο κ. Οικονομάκης. 

Το Αmber Alert με αφορμή την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν εξέδωσε ανακοίνωση τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000»

email:[email protected]»
.

Συναγερμός στις Αρχές για την αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά – Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας στην «Κ»-1

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή