Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας «κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022».

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων».

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία», καταλήγει.


Από 1η Ιουνίου τέλος η μάσκα

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου καταργείται η υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Ειδικότερα:

  • Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ). Η υποχρεωτικότητα αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.
  • Δεν θα είναι υποχρεωτικές στα εμπορικά καταστήματα.
  • Παραμένουν υποχρεωτικές στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε συναφείς δομές) και στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ και τραμ).
  • Η χρήση της μάσκας παραμένει ως προτροπή και σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή