Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της μαζικής πορείας φοιτητών και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι έγιναν εννέα προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στο εσωτερικό του ΑΠΘ, όπου επέστρεψε μερίδα διαδηλωτών η οποία συμμετείχε νωρίτερα σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά το πέρας της πορείας, μεγάλος αριθμός συγκεντρωθέντων (περίπου 1.500 άτομα), κατευθύνθηκαν προς τον περιβάλλοντα χώρο του Α.Π.Θ. και ορισμένοι εξ’ αυτών προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων (πέτρες κ.λπ.), φωτοβολίδων, καθώς και βομβών μολότοφ εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή