Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ σημειώθηκαν για ακόμα μία φορά χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ σημειώθηκαν για ακόμα μία φορά χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε στο πρόσωπο νεαρός φοιτητής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Από βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει ότι ο νεαρός τραυματίστηκε από δακρυγόνο ή χειροβομβίδα κρότου λάμψης που οι αστυνομικοί εκτόξευσαν εναντίον των διαδηλωτών, από κοντινή απόσταση.

Ο τραυματίας συμμετείχε σε ομάδα περίπου 50 νεαρών που χθες το μεσημέρι πραγματοποιούσαν διαδήλωση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας εξωτερικά του ΑΠΘ. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι φοιτητές έφτασαν στον φραγμό που είχαν σχηματίσει αστυνομικοί των ΜΑΤ. Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε ότι το συμβάν ερευνάται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε λόγο για επίθεση των διαδηλωτών στους αστυνομικούς. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντίστοιχα, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση ότι «η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης» και επανέλαβε τη βούληση και την αποφασιστικότητα το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης να ολοκληρωθεί: «Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι χρειαστεί γι’ αυτόν τον σκοπό, υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών, καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών». Ανακοινώσεις για τα νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, με την επικείμενη εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου συσχετίζουν διδάσκοντες του ΕΜΠ την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε υπηρεσιακό τζιπ της πρυτανείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή