Θεσσαλονίκη: Παρασκήνιο πίσω από την αυτοκτονία

Θεσσαλονίκη: Παρασκήνιο πίσω από την αυτοκτονία

Ερευνάται η σχέση του γυμναστή από τη Θεσσαλονίκη με την υπόθεση Μπίκα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει ή όχι σχέση η αυτοκτονία του 50χρονου γυμναστή Γιώργου Παπαναούμ με την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη; Πώς προέκυψε η σύνδεση των δύο αυτών υποθέσεων και τι ερευνά η Αστυνομία;

Ο 50χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο γυμναστήριό του στην οδό Γαμβέτα στην Τούμπα το μεσημέρι της 31ης Μαΐου. Και παρότι δεν προέκυψαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, την έρευνα για τον θάνατό του ανέλαβε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ο λόγος είναι ότι πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ο 50χρονος προχώρησε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook αναφερόμενος σε μια σειρά από γεγονότα που προηγήθηκαν, ωθώντας τον στο απονενοημένο.

Στην ανάρτησή του αυτή έκανε ονομαστική αναφορά σε πρόσωπα που, όπως υποστήριξε, τον εξαπάτησαν και που προηγουμένως είχαν σκηνοθετήσει, όπως αφήνει να εννοηθεί, την υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και μπορεί όσα αναφέρονται στην ανάρτησή του να έχουν γραφεί υπό καθεστώς συναισθηματικής σύγχυσης, αρκετά από αυτά ωστόσο παρουσιάζουν ερευνητικό ενδιαφέρον.

Ο 50χρονος αναφέρει συγκεκριμένα ότι εξαπατήθηκε από γυναίκα την οποία κατονομάζει και φέρεται να του απέσπασε 490.000 ευρώ. Περιγράφει ότι η εν λόγω γυναίκα έχει μια 17χρονη κόρη, η οποία μαζί με τη Γεωργία Μπίκα και ακόμα μία φίλη τους πήγαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, όπου η 24χρονη Μπίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πρόσωπα που τον εξαπάτησαν και σκηνοθέτησαν την υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας.

Η παρουσία των τριών κοριτσιών στο πάρτι και νωρίτερα στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που είχε διοργανώσει ο εργοδότης της 24χρονης Μπίκα επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές που ερεύνησαν την πολύκροτη υπόθεση.

«Υπήρξα μάρτυρας της επισταμένης καθοδήγησης και παρότρυνσης της μητέρας της να παρευρεθεί μαζί με τη Γεωργία στο πολυσυζητημένο πάρτι. Από τη συγκεκριμένη γυναίκα πληροφορήθηκα ότι σκόπευαν μαζί με τον άντρα της να βλάψουν τους Δ.Τσ. και Θ.Α. (σ.σ. αναφέρεται στους νεαρούς που καταγγέλθηκαν ως οι δράστες του βιασμού). Εξαπάτηση επιχειρηματιών για την απόσπαση χρηματικών κερδών με δόλωμα την ίδια του τη γυναίκα», αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση, που σημειωτέον «κατέβηκε» από το Facebook λίγες ώρες μετά την ανάρτησή της. Πάντως, οι αναφορές του 50χρονου γυμναστή περί ανάμειξης του εν λόγω άνδρα σε υποθέσεις εκβιασμών, τοκογλυφίες και φόνους δεν επιβεβαιώνονται από τις διωκτικές αρχές.

Στο ίδιο κείμενο ο Γιώργος Παπαναούμ κάνει αναφορά και στον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό του Μάνου Παπαδόπουλου, του νεαρού που προσκάλεσε τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτι στη σουίτα. Για το συγκεκριμένο συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με ενδιαφέρον.

Σε συνέντευξή της χθες στο Star, η 24χρονη Γεωργία Μπίκα δήλωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει τη μητέρα της φίλης της στην οποία έκανε αναφορά ο αυτόχειρας, και ότι η ίδια θα είχε απομακρυνθεί εάν είχε αντιληφθεί ότι πράγματι λειτουργούσε κατά τον τρόπο που περιγράφει στην ανάρτησή του ο αυτόχειρας. «Το ότι κατήγγειλα ένα περιστατικό και προσπαθούν να με μπλέξουν χωρίς να με γνωρίζουν προσωπικά είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν», δήλωσε η 24χρονη καταγγέλλουσα. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η οικογένεια του αυτόχειρα απευθύνει έκκληση στα ΜΜΕ να «σεβαστούν το πένθος μας», μη αναπαράγοντας δημοσιεύματα για την προσωπική ζωή του 50χρονου. «Η οποιαδήποτε ενόχληση μελών της οικογένείας μας, κυρίως δε των ανηλίκων παιδιών του εκλιπόντος, μόνο μεγαλύτερη αναστάτωση και θλίψη μπορούν να μας προκαλέσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή