Καιρός: Εξασθένηση βοριάδων – Άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Εξασθένηση βοριάδων – Άνοδος της θερμοκρασίας

Στους 36 βαθμούς θα ανέλθει η μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχετική εξασθένηση των βόρειων ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας στους 37 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή.

Στο σύνολο της χώρας θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, αλλά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ο καιρός θα είνα γενικά αίθριος, εκτός από τα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όταν και θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θΘερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι αναμένονται από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα βρεθεί από τους 20 έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Γενικά αίθριος καιρός, με ανέμους απόβόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και τη θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι προβλέπονται βόρειοι 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος καιρός με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 23 και 36 βαθμών Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο τις απογευματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία πό 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή