Ουκρανία: Ο Πούτιν απειλεί να πλήξει νέους στόχους εάν οι ΗΠΑ στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ουκρανία: Ο Πούτιν απειλεί να πλήξει νέους στόχους εάν οι ΗΠΑ στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε με νέους βομβαρδισμούς σε περίπτωση που οι ΗΠΑ στείλουν πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε με νέους βομβαρδισμούς σε περίπτωση που οι ΗΠΑ στείλουν πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία, τονίζοντας πως οι προηγμένοι πύραυλοι μικρότερου βεληνεκούς που έχει ήδη υποσχεθεί ο Τζο Μπάιντεν «δεν είναι κάτι καινούργιο» και πως δεν πρόκειται να αλλάξουν «τίποτα» στο πεδίο της μάχης.

Ο Πούτιν πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία θα πλήξει νέους στόχους εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, τους οποίους ωστόσο δεν κατονόμασε. Ο Μπάιντεν δεν έχει προσφέρει όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας στην Ουκρανία και δεν αναμένεται να το πράξει. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι η Ουκρανία δεν χρησιμοποιεί οπλικά συστήματα μικρότερης εμβέλειας για να επιτεθεί στη Ρωσία εντός των συνόρων της.

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις περιμένουν με αγωνία την παράδοση από τις ΗΠΑ προηγμένων εκτοξευτήρων πυραύλων υψηλής κινητικότητας M142, ελπίζοντας ότι θα τους βοηθήσουν να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους τουλάχιστον ένα τμήμα του Σεβεροντόνετσκ, της στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν την επίθεσή τους με στόχο να ελέγξουν όλη την κοιλάδα του Ντονμπάς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή