Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – «Trash Art»: Μια συνεργασία που ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – «Trash Art»: Μια συνεργασία που ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

«Μέσα από την επαναχρησιμοποίηση υλικών δημιουργήσαμε έργα τέχνης. "Τα σκουπίδια του ενός, ο θησαυρός του άλλου"», τονίζουν οι Αγγελική Κούνα και Κωνσταντίνα Κατίνου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από την ενεργή εμπλοκή τους ως μεταπτυχιακές φοιτήτριες στο «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ψηφιδωτών και έργων τέχνης ανακυκλώσιμων υλικών» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, γνωστό ως Trash Art, προέκυψε η συνεργασία των δύο δημιουργών έργων τέχνης, της Αγγελικής Κούνα και της Κωνσταντίνας Κατίνου.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: «συνειδητοποιώντας πως η ζωή μας μέσα από την Τέχνη και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι μια σειρά προκλήσεων με σκοπό να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε, ξεκινήσαμε να δίνουμε σάρκα στο όραμά μας μέσα από τα έργα μας, συμβάλλοντας στην αλλαγή του περιβάλλοντος.

Μέσα από την επαναχρησιμοποίηση υλικών δημιουργήσαμε έργα τέχνης. “Τα σκουπίδια του ενός, ο θησαυρός του άλλου”. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι αποτελούμε ο καθένας μας έναν κρίκο στην αλυσίδα που ονομάζεται σωτηρία του πλανήτη. Σκοπός μας λοιπόν η επαναχρησιμοποίησή τους.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – «Trash Art»: Μια συνεργασία που ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση-1
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – «Trash Art»: Μια συνεργασία που ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση-2

Τα δύο έργα μας που κοσμούν την Έκθεση Ζωγραφικής στον Πολυχώρο Τέχνης (Χελιδονούς 28 – Κηφισιά) στην Γκαλερί των Δημιουργών με θέμα “SAVE THE PLANET” έχουν μια δημιουργική ερμηνεία της αμφίσημης σχέσης ανθρώπου και φύσης. Ενισχύουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμβάλλουν στην διαμόρφωση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην εξέλιξη των θεατών σε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT