Πανελλαδικές 2022: Τα θέματα για τα Λατινικά

Πανελλαδικές 2022: Τα θέματα για τα Λατινικά

Επέστρεψαν τα Λατινικά ως εξεταζόμενο μάθημα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψαν τα Λατινικά ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ σήμερα.

Δείτε εδώ τα θέματα για τα Λατινικά

Σχολιασμός για τα θέματα των Λατινικών

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από τα Φροντιστήρια Παπαδέα, τα θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και μπορούν να χαρακτηριστούν βατά και αναμενόμενα.

Τα τρία αποσπάσματα προέρχονται από τα κείμενα 16, 36 και 45 του σχολικού εγχειριδίου. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να μεταφράσουν ολόκληρα τα αποσπάσματα από τα κείμενα 36 και 45.

Οι ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και προϋποθέτουν καλή γνώση της γραμματικής και των συντακτικών φαινομένων (ανάλυση μετοχών και τροπή πλαγίου λόγου σε ευθύ).

Η ετυμολογική άσκηση και η άσκηση εισαγωγής δεν παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Αυλαία την Παρασκευή για τις Πανελλαδικές

Oι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα προσανατολισμού την Παρασκευή 10 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Αύριο, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου.

Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα μεταξύ 18 και 30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο και των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό ναυτικό.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή