Ηράκλειο: Βενζινοπώλης είδε να εξαφανίζονται από τον λογαριασμό του 85.000 ευρώ

Ηράκλειο: Βενζινοπώλης είδε να εξαφανίζονται από τον λογαριασμό του 85.000 ευρώ

Άγνωστος τηλεφώνησε στο θύμα, προσποιούμενος τον πελάτη, και του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει τέλος η δράση των επιτήδειων που καθημερινά επινοούν τρόπους για να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπούν χρήματα, που συχνά ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

Στις καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα της Κρήτης προστέθηκε χθες μία ακόμη από επιχειρηματία, ο οποίος, από τη μια στιγμή στην άλλη, είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό του λογαριασμό 85.000 ευρώ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για 65χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή της Χερσονήσου που, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, χθες έπεσε θύμα απάτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, άγνωστος του τηλεφώνησε, προσποιούμενος τον πελάτη. Τον ενημέρωσε ότι ήθελε να αγοράσει καύσιμα και του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να του καταθέσει τα χρήματα. Στη συνέχεια του έστειλε ένα link, ώστε ο πρατηριούχος να ελέγξει, όπως του είπε, αν έχουν κατατεθεί τα χρήματα στον λογαριασμό του. Ακολούθησε το μοιραίο κλικ, το οποίο «εξαφάνισε» 85.000 ευρώ από τον λογαριασμό του θύματος.

Ο δράστης αναζητείται από την Αστυνομία.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή