Σέρρες: Χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες για ληστεία και κλοπές με λεία 18.500 ευρώ

Σέρρες: Χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες για ληστεία και κλοπές με λεία 18.500 ευρώ

Οι συλληφθέντες, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα όχημα από σπίτι και προχώρησαν το τελευταίο εξάμηνο σε κλοπές και απόπειρες κλοπών και ληστείας, η συνολική λεία των οποίων ανέρχεται στις 18.500 ευρώ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες πέρασαν αστυνομικοί για ληστεία και κλοπές από σπίτια στις Σέρρες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα όχημα από σπίτι και προχώρησαν το τελευταίο εξάμηνο σε κλοπές και απόπειρες κλοπών και ληστείας, η συνολική λεία των οποίων ανέρχεται στις 18.500 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών «έδειξε»ότι τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021, συνέστησαν συμμορία και διέπρατταν κλοπές από σπίτια και κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Η έρευνα συνεχίσθηκε και εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου, όλοι μαζί, με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ενός άνδρα, αφαίρεσαν από το σπίτι του ένα όχημα, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 σε περιοχές των Σερρών, ενέχονται σε μια απόπειρα ληστείας, όπου με σωματική βία και απειλή με ρόπαλο σε βάρος ενός άνδρα, προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Παράλληλα εμπλέκονται σε δύο κλοπές από σπίτια, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ, μια κλοπή οχήματος αξίας 6.000 ευρώ από σπίτι, δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων και μια απόπειρα κλοπής από σπίτι. Τα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, μία βαριοπούλα και ένα κόφτης μετάλλων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Ο συντονισμός και οι συλλήψεις έγιναν από άνδρες του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνεργασία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή