Κορωνοϊός: 3.682 κρούσματα σήμερα – 8 θάνατοι και 110 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 3.682 κρούσματα σήμερα – 8 θάνατοι και 110 διασωληνωμένοι

H ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους με κορωνοϊό

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 3.682 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σήμερα ανακοινώθηκαν 8 θάνατοι από COVID-19. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 110 ασθενείς.

Τριπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου των ανεμβολίαστων ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια

Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν από Covid-19, σε σχέση με όσους εμβολιαστεί και με ενισχυτική δόση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια καρδιολογίας Ανουράντα Λάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρδιακής ανεπάρκειας «Journal of Cardiac Failure», ανέλυσαν στοιχεία για 7.094 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, από τους οποίους το 31% είχαν κάνει δύο δόσεις εμβολίου, το 15% τρεις δόσεις, το 9% μία δόση και το 45% ήταν ανεμβολίαστοι.

Διαπιστώθηκε ότι οι ανεμβολίαστοι και όσοι είχαν κάνει μία μόνο δόση, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από επιπλοκές της COVID-19. Ήταν επίσης 15% πιθανότερο να χρειαστούν νοσηλεία μετά τη μόλυνσή τους από κορωνοϊό και είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να εισαχθούν σε ΜΕΘ, σε σχέση με όσους είχαν κάνει τρεις δόσεις.

Ευλογιά των πιθήκων: Δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα – Ενημέρωση κάθε Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ

Το δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, έλεγχος δείγματος ασθενούς με κλινική εικόνα συμβατή με ευλογιά των πιθήκων, για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων και ήταν θετικός».

Ο Οργανισμός ανέφερε πως θα σταλεί γενετικό υλικό στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την ταυτοποίηση του είδους non Variola ORTHOPOX και την περαιτέρω φυλογενετικη ανάλυση.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο εισαγόμενο περιστατικό της νόσου στην Ελλάδα και αφορά σε ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία. «Ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε σταθερή κατάσταση», σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, εφεξής η ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή