Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων, αλλά δεν ανησυχούμε, λέει ο Γκ. Μαγιορκίνης

Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων, αλλά δεν ανησυχούμε, λέει ο Γκ. Μαγιορκίνης

Προς το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα, προσθέτει ο καθηγητής

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες επισήμανε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση αλλά προς το παρόν δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας.

Σχεδόν δύο εβδομάδες από την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κλειστούς χώρους, σχολεία, καταστήματα κλπ, τα κρούσματα κορωνοϊού δείχνουν πλέον σαφείς ενδείξεις ανόδου.

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι «υπάρχει μια αυξητική τάση αυτή την εβδομάδα, η πρώτη μετά τόσο καιρό, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας». Σημείωσε ακόμη ότι «τουλάχιστον 20 χώρες στην Ευρώπη έδειξαν αυξητική τάση την περασμένη εβδομάδα».

Ο καθηγητής-μέλος και της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας δήλωσε ακόμη ότι «είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη. Θα έχουμε πιο σίγουρα δεδομένα προς το τέλος της εβδομάδας».

Αν και δεν είναι εύκολο να γίνουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ακόμη ότι «πιθανότατα η επιστροφή στα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα γίνει χωρίς μάσκες».

Ειδήσεις σήμερα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT