Φωτιά στην Πάρο: Προβλήματα με αναζωπυρώσεις – Σηκώνονται εναέρια μέσα

Φωτιά στην Πάρο: Προβλήματα με αναζωπυρώσεις – Σηκώνονται εναέρια μέσα

Καλύτερη η εικόνα σε σχέση με το βράδυ της Δευτέρας, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά. Γλίτωσε από τις φλόγες το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Μώλος της Πάρου, η οποία ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας (14/06).

Αν και η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, υπάρχουν προβλήματα με αναζωπυρώσεις σε κάποια σημεία και γι’ αυτό δόθηκε εντολή το πρωί της Τρίτης να σηκωθούν εναέρια μέσα (δύο καναντέρ) που θα κατευθυνθούν προς το νησί και θα βοηθήσουν στην κατάσβεση. Παράλληλα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος μεταβαίνει στην Πάρο ακτοπλοϊκώς από τη Σύρο.

Στο σημείο εξακολουθούν και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, οι φλόγες κατακαίνε τον λόφο όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου προς την περιοχή Πίσω Λιβάδι.

Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν και πνέουν στο σημείο.

Δήμαρχος Πάρου: Γλίτωσε τον κίνδυνο το μοναστήρι

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στον Μώλο της Πάρου, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν. Δημιουργήθηκαν πάνω από δύο μέτωπα.

Φωτιά στην Πάρο: Προβλήματα με αναζωπυρώσεις – Σηκώνονται εναέρια μέσα-1
φωτ. cyclades24

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωβαίος, «ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου –στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι–, καθώς και για κάποια σπίτια, έχει αποφευχθεί». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποιες μικρές διάσπαρτες εστίες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή, φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο».

Για καλύτερη εικόνα της φωτιάς μίλησε επίσης η πρόεδρος της κοινότητας Μάρπησσας, Άννα Αντωνοπούλου.

«Ήταν επικίνδυνη η φωτιά, έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη. Έχουν πάει άνθρωποι στην μονή του Αγ. Αντωνίου για να την προστατεύσουν σε περίπτωση αναζωπυρώσεων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Αντωνοπούλου.

Φωτιά στην Πάρο: Προβλήματα με αναζωπυρώσεις – Σηκώνονται εναέρια μέσα-2

Όπως εξήγησε ο κ. Κωβαίος, ο δήμος συνδράμει με 4 υδροφόρες ΟΤΑ (οι 2 συμμετέχουν στην πυρόσβεση), ενώ από την έναρξη της πυρκαγιάς η Πολιτική Προστασία του δήμου μαζί με κατοίκους των περιοχών συμμετέχουν στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της.

Κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Αυτό που ανησυχούσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους ήταν ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί σε δασύλλιο στους πρόποδες του βουνού κοντά στο Πίσω Λιβάδι, όπου υπάρχει αρκετά πυκνή βλάστηση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή