Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Tην ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε ο εισαγγελέας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Tην ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε ο εισαγγελέας

Η εισαγγελική πρόταση για ενοχή για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή του προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για τον προ ετών βιασμό ανήλικης τότε αθλήτριας, για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χαρ. Μακραντωνάκης. 

Στην αγόρευσή του στην πρώτη δίκη που γίνεται φέτος για το ελληνικό #ΜeToo, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά του κατηγορούμενου. 

Κατά την εισήγηση του, ο κ. Μαστραντωνάκης τόνισε ότι τα περιστατικά διαδραματίζονται το 2009, όταν η καταγγέλλουσα ήταν μόλις 9 ετών. Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «εγκληματικό σχέδιο» του κατηγορούμενου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του, την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπο του οι γονείς και το νεαρό της ηλικίας του κοριτσιού.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε πως από το 2010 ο κατηγορούμενος προπονητής, ασκώντας σωματική βία, ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων.

Ο Χαρ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε και στους προβληματισμούς που δημιούργησε η ακροαματική διαδικασία. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος έπεσε σε λογικά κενά μεταξύ των καταθέσεών του, ενώ υπήρξε σωρεία αντιφάσεων στην απολογία του καθηγητή ιστιοπλοΐας σε σχέση με όσα ανέφερε στην ανάκριση. Αντίθετα, η καταγγέλλουσα δεν έπεσε ποτέ σε καμία αντίφαση όλες τις φορές που μίλησε για τα περιστατικά αυτά.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης, οι γονείς της καταγγέλλουσας, αλλά και η Σοφία Μπεκατώρου που παρακολουθούσε τη διαδικασία ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της υπόθεσης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή